NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Rentouttavaa joulun aikaa ja kiitos kuluneesta vuodestaRentouttavaa joulun aikaa ja kiitos kuluneesta vuodesta

Rentouttavaa joulun aikaa ja kiitos kuluneesta vuodesta

19.12.2018 Kunta/Tiina Pelkonen/LJ


Taakse jäänyt vuosi on hellinyt meitä kauniilla luonnolla, aurinkoisella kesällä ja monimuotoisilla tapahtumilla. Kaiken mukavan tekemisen keskellä ovat kuitenkin ihmiset, perhe ja ystävät. Meille rakkaiden ja meistä välittävien ihmisten tapaaminen tekee hyvää myös sydämelle.

Ystävien lisäksi ihminen tarvitsee mielekästä ja sisältörikasta tekemistä. Tunnetta, että on hyödyksi ja saa tehdä hyvää toiselle. Yhteisöllinen toiminta ja eettinen hyvän tekeminen onkin näkyvä osa vapaaehtoistyön eri muodoissa. Järjestötyössä kaikki osapuolet ovat saajia ja lopputuloksena syntyy jotakin hyvin positiivista. Ponnistelu yhteisen asian puolesta on konkreettista ja vaikutukset kulkevat suoraan sydämen kautta, jolloin ihmisen mielikin voi paremmin. Arvokasta on myös, että yksinäisyys vähenee ja turvallisuuden tunne lisääntyy.

Vaikka Kyyjärven järjestötyöllä on pitkät perinteet, saa kolmannen sektorin tekemä ansiokas työ edelleen liian vähän huomiota. Emmekö julkisen sektorin toimijat osaa hyödyntää järjestöjen ja yhteisöjen voimavaroja? Selvää on, että palvelut ja tukimuodot monipuolistuvat ja moninkertaistuvat järjestöjen tarjoaman toiminnan myöstä. Siksi kuntien kannattaisi aktiivisesti kehittää syvemmän kumppanuuden muotoja järjestöjen ja yhdistyksen kanssa. Yhdistysten kautta jokaisesta kunnasta on saatavissa vertaistukea, virkistystä, toimintaa ja tietoa kasvotusten, ihmisläheisesti.

Järjestöjen merkitys on suuri palveluiden tuottajana julkisen sektorin rinnalla. Yhteistyömahdollisuuksia kuntien asukkaiden hyvinvoinnin edistämiseen on paljon. Hyvinvointityön toivoisi yhä enemmän syventyvän ja laajentuvan kuntalaisten parhaaksi uudenlaisten kumppanuuksien myötä. Eri toimintatapoja tulisi ennakkoluulottomasti innovoida ja rohkeasti kokeilla. Tammikuun 29 päivälle on suunniteltu järjestöilta, missä yhdistykset voivat tuoda ideoitaan esiin.

Vastuu hyvinvoinnistamme jakautuu monelle eri taholle. Yhteisöille, kunnille, työpaikoille, sosiaali- ja terveyspalveluille, mutta ennen kaikkea meidän itsemme on tärkeää kuunnella, mitä kehomme meille kertoo ja toimia sen mukaan. Kannustankin jokaista pysähtymään omien tarpeiden äärelle ja laatimaan henkilökohtaisen hyvinvointisuunnitelman tuleville vuosille ja huomioimaan siinä itselle tärkeät elementit.

Pimeän vuodenajan lähestyessä, hoidetaan toistemme sydämiä positiivisilla ja välittävillä tunteilla sekä mielekkäällä kanssakäymisellä. Kumppanuus kantaa sekä järjestöä että kuntaa. Haluamme pysyä jokaista sydäntä lähellä.

Kyyjärven kunta kiittää kuntalaisia, yhteistyökumppaneita, luottamushenkilöitä ja kunnan työntekijöitä kuluneesta vuodesta ja toivottaa rauhaisaa joulun aikaa kaikille!

Tiina Pelkonen
Kyyjärven kunnanjohtaja