NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Betlehemin Rauhantuli 2018 - Valon ja Rauhan viestiBetlehemin Rauhantuli 2018 - Valon ja Rauhan viesti

Betlehemin Rauhantuli 2018 - Valon ja Rauhan viesti

19.12.2018 Juttuvinkki / Tanja Kyrönlahti

Toivomme, että tämä liekki tuo joulun odotukseen erityistä valoa. Toivomme, että tämä liekki tuo elämääsi rauhan mieltä. Betlehemissä syntynyt sanoi itsestään näin: "Minä olen maailman valo. Se joka seuraa minua, ei kulje pimeässä, vaan hänellä on elämän valo."

Kyyjärvelle Betlehemin Rauhantuli on saapunut jo viidettä kertaa. Tänä vuonna Rauhantuli vastaantotettiin pohjanmaan partiolaisilta. Kyyjärvellä Tulenvartijana toimii Erik Holmber, Kaakkuri-Killan jäsen. Erikin kodin pihamaalla olevassa lyhdyssä palaa liekki, joka on lähtöisin Betlehemistä. Kuka tahansa voi hakea liekin omaan kynttiläänsä osoitteessa: Lipsuntinkuja 24:sta aina jouluaattoon saakka, jonka jälkeen se on haettavissa sankarihaudoilla.

Mistä kaikki sai alkunsa?

Jo yli tuhat vuotta on ikuinen tuli palanut Betlehemissä ja halki Euroopan kulkeva Betlehemin Rauhantuli on perinne, joka sai alkunsa vuonna 1986. Siitä lähtien on itävaltalainen lapsi noutanut liekin Jeesuksen syntymäpaikalta ja lähettänyt sen matkaan.Useana vuonna liekki on matkannut yli 30 Euroopan maan sekä lentoyhtiöiden avustuksella Yhdysvaltoihin ja Kanadaan.

Eri maiden partiolaiset ovat ottaneet perinteekseen liekin kuljetuksen joulunaikana kirkkoihin, vanhustentaloihin, päiväkoteihin, kouluihin, sairaaloihin, vankiloihin ja erilaisiin tapahtumiin muistuttamaan rauhan tärkeydestä. Rauhan liekillä on paikkansa myös yksittäisten ihmisten kodeissa. Sen viesti ylittää kansallisuuksien, uskontojen ja poliittisten vakaumusten rajat. 

Partiolaisten tukena rauhanviestin kuljettamisessa toimii Suomen Pyhän Yrjänän Partiokillat.

"Olisi niin mukavaa antaa sinulle tämä lyhty tai tämä kynttilä, mutta annamme sinulle paljon enemmän. Saat tämän pienen liekin omaan kynttilääsi ja lyhtyysi. Saat sen myös jaettavaksi kenelle vain haluat ja kuka haluaa ottaa sen vastaan. Hyvä kiertää, rauha vahvistuu, valo kasvaa." 

Miten toimia, jos haluat liekin omaan lyhtyysi? Ota oma kynttilä ja lyhty mukaasi. Rauhanliekki palaa lyhdyssä osoitteessa: Lipsuntinkuja 24.