Koronatiedote 27.11.2020 klo 15:00

Asuminen
30.11.2020
27.11.2020 Kunta/T.Pelkonen/LJ
Kyyjärven kunta
Veikko Huumarkangas
Ohjekuva koronan ehkäisemiseksi

Koronatiedote 27.11.2020 klo 15:00

Kyyjärven koronatilanne on rauhallinen ja hyvin hallinnassa

Keski-Suomen ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä 39,9 ja olemme perustasolla. Tilanne on pahentunut lähinnä Jyväskylässä, muiden Keski-Suomen kuntien osalta tilanne on rauhallinen. Jyväskylä on siirtynyt kiihtymisvaiheeseen, vaikka Keski-Suomen maakunta on edelleen perustasolla. Tähän liittyen Jyväskylän kaupunki ottaa uusia rajoituksia ja suosituksia käyttöönsä. Naapureistamme Alajärvi ja Soini ovat myös kiihtymisvaiheessa, joten tarpeetonta vierailua kiihtymisvaiheessa oleviin kaupunkeihin ja kuntiin tulisi välttää.

Kyyjärven koronatilanne on edelleen rauhallinen. Uusia tartuntoja ei ole ilmennyt ja altistuneiden karanteenit päättyvät 30.11.2020 jälkeen. Tähän mennessä altistuneet eivät ole saaneet tartuntaa. Toivotaan, että pysyvätkin terveenä karanteenin loppuun saakka. Saarikan ja Kyyjärven kunnan alueella ei nähdä tarpeelliseksi asettaa uusia suosituksia ja alueemme on perustasolla.

Tartuntatautiryppäitä ilmaantuu varmasti tulevaisuudessakin ja tärkeää on onnistua kartoittamaan altistuneet ja asettaa heidät karanteeniin, jotta koko yhteiskuntaa ei tarvitse laittaa "kiinni". Virus tulee olemaan arkipäiväämme todennäköisesti pitkään ja sen kanssa on opittava tavalla tai toisella elämään. Pelon ja eristäytymisen sijaan meidän tulee sopeutua vallitseviin olosuhteisiin. Syksyllä otetaan sateenvarjo esiin, talvella etsitään tumput käsiin, kesähelteillä vähennetään vaatetusta. Pandemian aikana pestään käsiä, vältetään sosiaalisia kontakteja, käytetään maskeja ja ladataan Koronavilkku.

Elämän arvoista elämistä ei kuitenkaan tule lakkauttaa. Otetaan kaikki irti maaseudun eduista, tilasta, luonnosta ja liikkumismahdollisuuksista. Suurissa ahtaissa asutuskeskuksissa tähän ei ole mahdollisuutta. Olemme asian suhteen etuoikeutettuja.

Nähdään kylillä ja sunnuntaina Kotikylänpuiston joulunavauksessa klo 15:00. Ei kätellä, mutta tervehditään etäisyyden päästä. Hyvin me yhdessä pärjätään!

Viisi valttia, joilla suojaat itseäsi ja läheisiäsi koronavirustartunnalta:

1. Jos saat oireita, mene koronatestiin ja pysy muuten kotona.

2. Pidä ainakin 1-2 metrin etäisyys muihin ihmisiin.

3. Huolehdi käsi- ja yskimishygieniasta.

4. Käytä kasvomaskia, kun et voi pitää etäisyyttä.

5. Lataa Koronavilkku-sovellus.

 

Ystävällisin terveisin,
Tiina Pelkonen
Kunnanjohtaja

Kyyjärven kunta

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset