Koronatiedote 10.12.2020 klo 13:00

Asuminen
10.12.2020
T:Pelkonen(LJ
Kyyjärven kunta
Leila Järvinen
Suojaa itseäsi ja läheisiäsi koronavirukselta

Koronatiedote 10.12.2020 klo 13:00

Ei uusia tartuntoja, karanteenit jatkuvat

Kyyjärvellä ei ole todettu uusia tartuntoja 6.12.2020 jälkeen. Kyyjärvellä on nyt tilastoituna 8 tartuntaa (+3 väliaikaisesti Kyyjärvellä asuvaa). Puolet näistä väliaikaisesti Kyyjärvellä asuvien tartunnoista (3kpl) kirjautui tänään kuntamme tilastoihin. Kyse ei ole siis uusista tartunnoista. Voi olla, että loputkin 3 kpl kirjautuvat myös viiveellä. Karanteenissa on tällä hetkellä 19 henkilöä. Pisimmälle menevät karanteenit päättyvät 17.12.2020. Kyyjärven koronatilanne on edelleen rauhallinen, sillä altistuneiden jäljitys on onnistunut hyvin.

Kuntosali pidetään suljettuna edelleen. Kuntosali suljettiin, koska tila on erittäin pieni. Samalla halusimme varmistaa, ettei ylimääräisiä henkilöitä liiku Kivirannan tiloissa. Näin suojelemme samassa rakennuksessa asuvia vanhuksia, jotka ovat kaikkein haavoittuvampia. Haluamme mahdollistaa vanhusten omaisten vierailut Kivirannan salissa joulun aikaan. Vanhuksille ja omaisille on tärkeää nähdä rakkaimpansa hyviä turvavälejä ja maskeja käyttäen. Kivirannan ovien pitäminen yleisesti lukittuna, helpottaa Saarikkaa toteuttamaan vierailut salin puolella.

On erittäin tärkeää noudattaa THL:n ohjeistuksia, kunnan suosituksia ja aluehallintoviraston määräyksiä.
Yhteisenä tavoitteena on hyvä ja rauhallinen joulu sekä vuodenvaihde kaikille. 
 

Kyyjärven kunnan koronasuositukset ajalla 7.12.2020 - 6.1.2021 ovat edelleen voimassa.

Kyyjärven kunta suosittelee, ettei yli 10 hengen yksityistilaisuuksia järjestetä. Yksityistilaisuuksia ovat kaikki yksityisluonteiset tapahtumat, jotka eivät ole yleisölle avoimia. Yksityisistä tilaisuuksista ovat esimerkiksi syntymäpäiväjuhlat ja yksityiset illanvietot.

Kyyjärven kunta suosittelee, ettei myöskään yli 10 hengen julkisia kokoontumisia järjestetä (yhdistykset, järjestöt, seurat, kerhot). Lasten ja nuorten vapaa-ajan harrastukset saavat jatkua enintään 20 hengen ryhmäkoolla.

Kunta ei vuokraa tilojaan yksityiskäyttöön (Kivirannan sali ja takkatupa, kirjaston kokoustila, Paletin kokoustilat, koulun tilat, nuorisotilat). Liikuntahallin käyttö jo varatuilla vuoroilla jatkuu, mutta sitäkin koskee 10 hengen suositus ryhmäkokoontumisille, pois lukien lapset ja nuoret. 

Kyyjärven kunta suosittelee maskien käyttöä kaikille yli 15-vuotiaille. Maskeja tulee käyttää julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää (terveysasema, virasto, kirjasto, kaupat, pankki, lapsien tuonti ja haku päivähoidosta).

Kuntosali on suljettuna 7.12.2020 - 6.1.2021. Kuntosalin vuosiavaimen jatkoa pidennetään kuukaudella.

Kyyjärven kunnan suositukset kunnan työntekijöille ja toimielimille 7.12.2020 – 6.1.2021
Etätyöskentelyä suositaan niissä tehtävissä, joissa sen tekeminen on työtehtävät huomioon ottaen mahdollista. Kunnan toimielimet kokoontuvat ensisijaisesti sähköisiä menetelmiä käyttäen.
Visiirin/maskin käyttöä suositellaan asiakaspalvelutilanteissa ja opetustyössä.
 

Avin enintään 20 henkilön yleisötilaisuuksien määräys on voimassa ajalla 2.12.-21.12.2020

 

Ystävällisin terveisin,
Tiina Pelkonen
Kunnanjohtaja

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset