Koronatiedote 7.12.2020 klo 12:00

Asuminen
07.12.2020
T.Pelkonen/LJ
Kyyjärven kunta
Leila Järvinen
Suojaa itseäsi ja läheisiäsi koronavirukselta.

Koronatiedote 7.12.2020 klo 12:00

Kyyjärven kunnan koronasuositukset ajalla 7.12.2020 - 6.1.2021

Kyyjärvellä on tilastoitu kaikkiaan 5 korotartuntaa (+6 Kyyjärvellä väliaikaisesti asuvaa). Karanteenissa oli entuudestaan 16 henkilöä, joiden karanteenit päättyvät 10.12.2020. Uusista tartunnoista on asetettu karanteeniin lisää 12 henkilöä. Ennakoimme tartuntamäärien kasvavan lähipäivinä altistuneiden joukossa. Kyyjärven koronatilanne on edelleen rauhallinen, sillä uudet tartunnat kohdistuivat jo karanteenissa oleviin henkilöihin ja altistuneiden jäljitys on onnistunut hyvin.

On erittäin tärkeää noudattaa THL:n ohjeistuksia, kunnan suosituksia ja aluehallintoviraston määräyksiä.
Yhteisenä tavoitteena on hyvä ja rauhallinen joulu sekä vuodenvaihde kaikille.

 

Kyyjärven kunnan koronasuositukset ajalla 7.12.2020 - 6.1.2021

Kyyjärven kunta suosittelee, ettei yli 10 hengen yksityistilaisuuksia järjestetä. Yksityistilaisuuksia ovat kaikki yksityisluonteiset tapahtumat, jotka eivät ole yleisölle avoimia. Yksityisistä tilaisuuksista ovat esimerkiksi syntymäpäiväjuhlat ja yksityiset illanvietot.

Kyyjärven kunta suosittelee, ettei myöskään yli 10 hengen julkisia kokoontumisia järjestetä (yhdistykset, järjestöt, seurat, kerhot). Lasten ja nuorten vapaa-ajan harrastukset saavat jatkua enintään 20 hengen ryhmäkoolla. 

Kunta ei vuokraa tilojaan yksityiskäyttöön (Kivirannan sali ja takkatupa, kirjaston kokoustila, Paletin kokoustilat, koulun tilat, nuorisotilat). Liikuntahallin käyttö jo varatuilla vuoroilla jatkuu, mutta sitäkin koskee 10 hengen suositus ryhmäkokoontumisille, pois lukien lapset ja nuoret.

Kyyjärven kunta suosittelee maskien käyttöä kaikille yli 15-vuotiaille. Maskeja tulee käyttää julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää (terveysasema, virasto, kirjasto, kaupat, pankki, lapsien tuonti ja haku päivähoidosta).

Kuntosali on suljettuna 7.12.2020 - 6.1.2021. Kuntosalin vuosiavaimen jatkoa pidennetään kuukaudella. 

Kyyjärven kunnan suositukset kunnan työntekijöille ja toimielimille 7.12.2020 – 6.1.2021

Etätyöskentelyä suositaan niissä tehtävissä, joissa sen tekeminen on työtehtävät huomioon ottaen mahdollista. Kunnan toimielimet kokoontuvat ensisijaisesti sähköisiä menetelmiä käyttäen.
Visiirin/maskin käyttöä suositellaan asiakaspalvelutilanteissa ja opetustyössä.

 

Avin määräys on voimassa ajalla 2.12.-21.12.2020

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla alueellaan kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin Keski-Suomen sairaanhoitopiireihin kuuluvien kuntien alueella järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 20 (kaksikymmentä) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta.
 

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueellisen tartuntatautien torjunnan johtoryhmässä todettiin 7.12.2020, että KSSHP on edelleen kiihtymisvaiheessa, vaikkakin koronatilanteessa nähtiin hienoisia merkkejä taudin taittumisesta. Viime viikon perusteella tartuntoja oli vähemmän kuin edellisellä viikolla, ilmaantuvuus oli heikentynyt ja myös koronatestatuista henkilöistä positiivisten määrä oli laskenut edelliseen viikkoon verrattuna. Epidemiologiseen tilannekuvaan perustuen Nyrkki totesi, että sillä ei ole tarve tällä hetkellä muuttaa suosituksia tai rajoituksia KSSHP:n alueella. Kokouksessa nostettiin esille, että valtakunnallisesti koronatilanteen ilmaantuvuus oli noussut 105:een. Pahin tilanne oli Uudellamaalla ja Pohjois-Pohjanmaalla.

Kokouksessa todettiin myös, että KSSHP:n alueella on alettu valmistautua koronarokotuksiin. Alueelle ollaan perustamassa ns. rokotusnyrkkiä, joka vastaa alueen asukkaille annettavista rokotteista. Nyrkki toivoi saavansa THL:ltä lisää tietoa siitä, milloin rokotteet ovat tulossa, millaisissa erissä niitä saadaan ja mikä on rokotusjärjestys.

 

Ystävällisin terveisin,
Tiina Pelkonen
Kunnanjohtaja

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset