Kyyjärven kunnanjohtajan joulutervehdys

Kunnalliselämä
22.12.2020
Kyyjärven kunta
Leila Järvinen

Kyyjärven kunnanjohtajan joulutervehdys

Hyvät joulun ystävät, 

Tunnelma tiivistyy samaan tahtiin, kun illan pimeys valtaa alaa. Ai mistä puhun?
-No joulun odotuksesta tietenkin! Tänään on enää 2 yötä jouluun.

Jouluna voimme toivottavasti kaikki havahtua siihen hyvään, mitä meillä on ympärillämme.
Voimme olla monesta asiasta kiitollisia, vaikka tämä vuosi onkin ollut poikkeuksellinen ja haastava.
Tänä vuonna moni asia, joka meille ennen oli itsestään selvyys, ei sitä enää samalla tavalla ole. 

Elämän arvoista elämistä ei silti tule lakkauttaa. Otetaan kaikki irti maaseudun eduista, tilasta, luonnosta ja liikkumismahdollisuuksista. Suurissa ahtaissa asutuskeskuksissa tähän ei ole mahdollisuutta. Olemme siis asian suhteen etuoikeutettuja.  

Toivon, että emme unohda epidemian aikanakaan meille tärkeitä yrittäjiä. He tekevät varmasti kaikkensa, jotta asiointi on turvallista. Käytetään siis kotikuntamme palveluja, jotta meillä on niitä myös epidemian jälkeen.

Outoina aikoina rakkailla perinteillä on vielä tavallistakin enemmän merkitystä. Perinteet kantavat meitä ja ne saavat myös uusia merkityksiä. Kyyjärven kuntakuusen valojen sytyttäminen ja jouluseimen avaaminen on yksi kotikuntamme tärkeistä perinteistä. Onkin todella arvokasta, että pystyimme pitämään kiinni tästä tavasta myös tänä jouluna, vaikka ajat ovat näin erikoiset. 

Joulukuusen valot tuovat ainakin minulle elävästi mieleen oman lapsuuden ja tietoisuuden siitä, kuinka samanlaisena joulunodotus on säilynyt tunteena läpi vuosikymmenten. Tänä jouluna me tarvitsemme ehkä valoa enemmän kuin pitkään aikaan, joten nautitaan kauniin kuntakuusemme loisteesta.

Haluan kiittää kyyjärvisiä kärsivällisyydestä ja jaksamisesta tänä poikkeuksellisena vuonna. Hienosti yhdessä onnistuimme sammuttamaan ensimmäiset korona-altistumiset Kyyjärvellä ja tilanne on tällä hetkellä rauhallinen. Valtakunnallisesti ja maakunnallisesti tilanne ei kuitenkaan ole rauhallinen, joten huolellisuutta vaaditaan kuntalaisiltamme jatkossakin.

Toivotan kaikille rauhaisaa ja kiitollisuudentäyteistä joulua sekä ennen kaikkea joulun valoa sydämiimme. Tervetuloa joulu rakkaaseen kotikuntaamme!

 

Ohessa hyvän joulun toivotukset vielä laulaen:

https://youtu.be/EnGRnd5Rk-Y

 

Tiina Pelkonen
Kyyjärven kunnanjohtaja

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset