Uusi Nopolanewsin versio 3.0 on avattu

Tekniikka ja talous
01.12.2020
Kyyjärven Mediamyllärit ry
Veikko Huumarkangas
Uuden Nopolanewsin etusivu

Uusi Nopolanewsin versio 3.0 on avattu

Tervetuloa selaamaan ja lukemaan uusiutunutta Nopolanewsia.

Kesästä alkaen on kehitetty ja koodattu Nopolanewsin uudistusta. Kaikki sai alkunsa viime kevään aikana, kun Valu Digital oy sanoi irti pitkään jatkuneen sopimuksen. Sopimus alkoi jo Mediagabinet oy:n aikaan 2005, jolloin Nopolanews sai alkunsa.

Yhdesti tässä välillä Nopolanews on nähnyt uuden version 2.0, joka palveli meitä näihin päiviin saakka.

Nyt siis on vuorossa kolmas versio 3.0. Version toteutuksesta vastaa nyt Joki-ICT Oy ja siellä koodarina toimiva Mika Isopoussu. On muuten kotoisin naapuripitäjästä Karstulasta. Mediamylläreiden puolesta etupäässä Aaro Toppinen ja Veikko Huumarkangas ovat olleet kehityksessä mukana.

Uudessa Nopolanewsissa on uusia toimintoja, jotka helpottavat mm. Kännykällä selaamista. Sivuston selaaminen on muutenkin helpompaa.

Etusivulle tulevat uutiset näkyvät tietokoneella katsottaessa kolmena uutisena. Mitään pääuutista entiseen tapaan ei ole. Kaikki uudet jutut tulevat ensin tähän kuvarumpuun jossa on ainakin 12 viimeksi kirjoitettua juttua. Kuvien alapuolella on painikkeet Edellinen ja Seuraava, näistä painikkeista painamalla saat esille seuraavat kolme juttua. Tällä hetkellä tässä rummussa on ainakin 12 eri juttua. Vasemmalla alapalkissa on lisäksi vielä kolme juttua ja keskipalkissa otsikoin vielä lisää.

Tapahtuu seuraavaksi palkissa, on suoraan infoa alueemme tapahtumista. Tämä tieto tulee suoraan Nopolanewsin uudesta tapahtumakalenterista. Tapahtumakalenteriin pääset suoraan klikkaamalla palkin alareunassa olevaa Tapahtumakalenteri palkkia. Myös yläpalkin sinisessä osiossa oleva Tapahtumat painike vie tapahtumakalenteriin.

Tapahtumakalenterissa oletuksena on kaikki alueemme tapahtumat. Klikkaamalla esim. Kyyjärvi painiketta kalenteri näyttää Kyyjärven tapahtumat. Edelliselle sivulle pääset klikkaamalla kyseistä painiketta.

Nostot palkkiin lukitaan tärkeimmät tiedotteet yms. Menossa olevat kyselyt yms.

Esittelyssä tänään on etusivulle nostettu yrityksen logo. Tämä on automaattisesti tapahtuva toiminto. Päivän aikaan tässä vaihtuu logo tietyn ajan kuluessa.

Yritykset tarjoavat osiossa on yritysten tarjouksia ja palveluja. Esim. Lounaslistat löytyy tästä osiosta.

Sinisestä yläpalkista löytyy Vanhasta Nopolanewsista tuttuja elementtejä. Painikkeet etusivu ja artikkelit toimivat samoin kuin aikaisemminkin. Tapahtumat vie sinut suoraan tapahtumakalenteriin. Tuttua on myös Netti-tv ja videoarkisto sekä Info painikkeet.

Yritykset painikkeen alta löytyy Yritysrekisteri, josta löytyy kaikki Nopolanewsin yhteistyökumppanit. Samaisessa alavalikossa on painike Ostosvinkit ja Tarjoukset. Tästä painikkeesta näet kaikki sillä hetkellä voimassa olevat Yritysten tarjoukset. Klikkaamalla tekstien linkkejä, tarjous avautuu luettavaksi kuvien kera.

Yhdistykset ja yhteisöt painikkeen alle tulee kaikkien Nopolanewsissa olevien yhteisöjen esittely. Klikkaamalla yhdistyksen kuvaketta pääset katsomaan tietoa yhdistyksestä / yhteisöstä. Tietoihin lisätään puheenjohtaja, sihteeri sekä muut tärkeät yhteyshenkilöt, puhelinnumerot sekä osoitteet.

Tiedontuottajille tiedoksi, että vanhat käyttäjätunnukset ja salasanat eivät toimi tässä uudessa sivustossa. Uudet tunnukset ja opastuksen uuteen sivustoon saat Mediamylläreiltä. Veikon puhelinnumero on 044459 7100. Sähköpostiosoite on tietohanke@kyyjarvi.fi. (ps. Tiedoksi teille joilla on jo tunnukset, kirjautumislinkki on sivuston oikealla alhaalla.) Sivustoon tulee varmaan vielä muutoksia, mutta niistä sitten myöhemmin.

Terveisin Veikko Huumarkangas

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset