Koronatiedote 15.1.2021 klo 13:00

Asuminen
Kyyjärven kunta
Eija Honkonen
Covid-19

Koronatiedote 15.1.2021 klo 13:00

AVI:n 10 henkilön rajoitukset jatkuvat 8.2.2021 saakka

Saarikan alueella ei ole ollut kolmeen viikkoon uusia koronatartuntoja, joten tilanne on rauhallinen.

Saarikan henkilökunnan rokotukset ovat lähteneet tällä viikolla käyntiin. Rokotteita saadaan viikoittain 120:lle. Kun työssään koronaviruspotilaita mahdollisesti hoitavat on rokotettu, vuorossa ovat palvelukodit. Palvelukodeissa rokotetaan samalla kertaa sekä asukkaat että henkilökunta. Viikolla kuusi Saarikka saa käyttöönsä suurempia määriä Astra Zeneca rokotetta, mikäli sille myönnetään myyntilupa.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella 13.1.2021 saatujen tietojen mukaan lähes kaikki uudet tartunnat todetaan Jyväskylän kaupungin alueella. Edeltävän viikon uusien tapausten määrä on ollut 42, ilmaantuvuusluku 48 / 100 000 / 14 vrk ja positiivisten näytteiden osuus 1,5 %. Tartuntojen jäljitys on onnistunut 83 %:ssa tapauksista. Sairaalahoidossa on vain muutama Covid-19-potilas. Keski-Suomen alue on edelleen kiihtymisvaiheessa ja huolta nostattaa testimäärien vähäisyys. Tautia esiintyy todennäköisesti piilevänä väestön keskuudessa.

Hallitus ohjeistaa toistaiseksi kuntia ja alueiden viranomaisia pitämään vähintään nykyiset rajoitustoimet voimassa. STM:stä on esitetty hallitukselle, että kaikilla alueilla otettaisiin käyttöön leviämisvaiheen tiukimmat rajoitukset uusien koronavarianttien takia. Näin siinäkin tapauksessa, että alue olisi tartuntatilanteen näkökulmasta vasta perusvaihteessa. Seuraamme aktiivisesti hallituksen ensiviikon neuvottelujen etenemistä tiukemmista rajoituksista.

AVI:n 10 henkilön määräystä on jatkettu 8.2.2021 saakka.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla toimialueellaan kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 10 (kymmenen) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antamaa ohjetta.

Kyyjärven kunnan ja THL:n koronasuositukset voimassa toistaiseksi:

Yli 10 hengen yksityistilaisuuksia ei järjestetä. Yksityistilaisuuksia ovat kaikki yksityisluonteiset tapahtumat, jotka eivät ole yleisölle avoimia. Yksityisistä tilaisuuksista ovat esimerkiksi syntymäpäiväjuhlat ja yksityiset illanvietot.

THL päivitti maskisuosituksen 8.1.2021 koskemaan yli 12-vuotiaita (aikaisemmin yli 15-vuotiaita).
Saarikan alueella ei toistaiseksi oteta käyttöön yläkoululla oppilasmaskeja.

Maskeja tulee käyttää julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää (terveysasema, virasto, kirjasto, kaupat, pankki, lapsien tuonti ja haku päivähoidosta).

Kunta ei vuokraa tilojaan yksityiskäyttöön.

Liikuntahallin käyttö varatuilla vuoroilla jatkuu, mutta vuoroja koskee sama 10 hengen rajoitus.
(10 hengen rajoitus ei koske lasten ja nuorten ryhmätoimintaa). Ryhmien vetäjien / vuoron varanneiden vastuulla on, että ryhmä noudattaa voimassa olevia suosituksia.

Kuntosali avataan 18.1.2021 alkaen, mutta käyttäjämäärä rajoitetaan enintään 5 henkilöön kerrallaan. Tila on pieni, joten erityistä huomiota tulee kiinnittää turvaväleihin. Laitteet tulee desinfioida käyttäjien toimesta käytön päätteeksi. Jokaisen salin käyttäjän on otettava itse vastuu yli 5 henkilön rajoituksen noudattamisesta. Esim. Jos näyttää siltä, että olisit 6. paikalla oleva –sinun tulee yrittää mahtua toisella kertaa.

Sisäliikuntatilojen aukaiseminen ja auki pitäminen edellyttävät, että koronatilanne pysyy edelleen rauhallisena ja käyttäjät noudattavat annettuja ohjeistuksia. Mikäli hallitus linjaa tiukemmat leviämisvaiheen toimenpiteet otettavaksi käyttöön, tarkoittaa se silloin myös liikuntatilojen sulkua.

Kyyjärven kunnan suositukset kunnan työntekijöille ja toimielimille ovat voimassa toistaiseksi:

Kunnanviraston ja teknisen toimiston ovet pidetään suljettuina. Etätyöskentelyä suositaan niissä tehtävissä, joissa sen tekeminen on työtehtävät huomioon ottaen mahdollista. Kunnan toimielimet kokoontuvat ensisijaisesti sähköisiä menetelmiä käyttäen. Visiirin/maskin käyttöä suositellaan asiakaspalvelutilanteissa ja opetustyössä.

Leppoisaa viikonloppua ja muistakaahan pukeutua riittävän lämpimästi ulkona liikkuessanne.

Paukkuvin pakkasterveisin,
kunnanjohtaja Tiina Pelkonen

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset