Koronatiedote 8.1.2021 klo 13:00

Asuminen
Kyyjärven kunta
Leila Järvinen
Suojaa itsesi ja läheisiäsi koronavirukselta.

Koronatiedote 8.1.2021 klo 13:00

Nyt ei ole aika höllentää rajoituksia ja suosituksia

Kiitos kyyjärvisille joulun alusviikoilla suhtautumisesta koronaan vakavasti ja sitoutuneesti. Olemme pärjänneet välipäivät pienillä tartuntamäärillä. Saarikan alueella todettiin vain yksi tartunta jouluna Kyyjärvelle ja sekin liittyi aikaisempaan ketjuun. Kyyjärvellä on tilastoitu kaikkiaan 10 koronatartuntaa, joista viimeisin jouluna. Keski-Suomen alue on edelleen kiihtymisvaiheessa ja huolta nostattaa korona-altistuneiden jäljitysprosentin heikentyminen sekä testimäärien vähäisyys. Tautia esiintyy todennäköisesti piilevänä väestön keskuudessa, eikä sen vuoksi nyt ole syytä tehdä minkäänlaisia höllennyksiä voimassaoleviin rajoituksiin ja suosituksiin.  

Koronatilanne on koko valtakunnan tasolla edelleen hälyttävä ja tilanne heikkenee nopeasti, mikäli suosituksia ja rajoituksia ei noudateta. Huolehditaan siis itse kukin oma osuutemme tässä ketjussa ja nautitaan arjesta turvallisesti THL:n ohjeistuksia ja AVI:n määräyksiä noudattaen.

Muistutammekin AVI:n 10 henkilön määräyksen olevan edelleen voimassa 17.1.2021 saakka. Ministeriön vahva viesti on ollut, että rajoituksia ei höllennetä ja ne tulevat jatkumaan. AVI odottelee vielä ensi viikon tartuntatautilukemia, kun väestö on jälleen alkanut testauttaa itseään. AVI tekee päätökset uusista rajoituksista ja rajoitusten jatkamisista viimeistään 17.1.2021 mennessä.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla toimialueellaan kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 10 (kymmenen) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antamaa ohjetta.

Myös Kyyjärven kunnan koronasuositukset ja sulut ovat voimassa 17.1.2021 saakka: 

Kyyjärven kunta suosittelee, ettei yli 10 hengen yksityistilaisuuksia järjestetä. Yksityistilaisuuksia ovat kaikki yksityisluonteiset tapahtumat, jotka eivät ole yleisölle avoimia. Yksityisistä tilaisuuksista ovat esimerkiksi syntymäpäiväjuhlat ja yksityiset illanvietot.

Kyyjärven kunta suosittelee maskien käyttöä kaikille yli 15-vuotiaille. Maskeja tulee käyttää julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää (terveysasema, virasto, kirjasto, kaupat, pankki, lapsien tuonti ja haku päivähoidosta).

Kunta ei vuokraa tilojaan yksityiskäyttöön (Kivirannan sali ja takkatupa, kirjaston kokoustila, Paletin kokoustilat, koulun tilat, nuorisotilat).

Liikuntahallin käyttö varatuilla vuoroilla jatkuu, mutta sitäkin koskee Avin 10 hengen rajoitus.

Kuntosali on suljettuna 17.1.2021 saakka.

Kyyjärven kunnan suositukset kunnan työntekijöille ja toimielimille ovat voimassa toistaiseksi:
Kunnanviraston ja teknisen toimiston ovet pidetään suljettuina. Etätyöskentelyä suositaan niissä tehtävissä, joissa sen tekeminen on työtehtävät huomioon ottaen mahdollista. Kunnan toimielimet kokoontuvat ensisijaisesti sähköisiä menetelmiä käyttäen. Visiirin/maskin käyttöä suositellaan asiakaspalvelutilanteissa ja opetustyössä.

 

Kuntosalin avaamisen puolesta on tullut jonkun verran yhteydenottoja. Kuntosalin avaamista tarkastellaan uudestaan ensiviikon aikana, kun nähdään mihin tautitilanne kehittyy ja saadaan uudet AVI:n rajoitusmääräykset. Toiveena on avata kuntosali käyttöön, tosin tiukemmilla rajoituksilla ja ohjeistuksilla, joista jokaisen salin käyttäjän täytyy kantaa myös vastuuta. Tällä hetkellä on mahtavat ulkoiluilmat sekä hyvässä kunnossa olevat hiihtoladut ja luistelukentät, joita kannattaa muistaa myös hyödyntää.

 

Yhdessä tehdään hyvä huomen. Kaikkea hyvää Sinulle vuoteen 2021!

Ystävällisin terveisin,
Tiina Pelkonen
Kunnanjohtaja

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset