NettiTV: Hämeenlinna vs. Kuortane

Liikunta ja urheilu
09.01.2021
Kyyjärven Kyky ry
Hannu Kalliojärvi

NettiTV: Hämeenlinna vs. Kuortane

Tänään tehdään lentopallossa vuoden avausottelussa Kyyjärvellä poikkeus.

Vuoden ensimmäinen ottelu ei ole perinteinen Kyvyn Kannu, jonka lajin puuhamiehet ja pioneerit Kalevi Varis ja Reijo Länkinen kehittivät runsaat 50 vuotta sitten. Monta kertaa on verkko viritetty - ja monelle tasolle - noista hetkistä. Tänään se viritetään niinkin korkealle kuin Naisten Lentopallon Mestaruusliigan tasolle.

Tuon ajan juniorit ovat jo varttuneet miehen ikään ja osa vähän ylikin, mutta lentopallon kipinä ei ole kuollut. Ja, kas kummaa, tänään yhden ex-junnun tytär iskee Mikasaa Kyyjärven liikuntahallissa Hämeenlinnan Lentopallokerhon joukkuessa, joka siis kohtaa Suomen 18-vuotiaiden joukkueen. Kuortane-nimeä kantava junnumaajoukkue on tuttu näky viime kesältä niin Nopolan lentopallopyhätössä, Harsunkankaan kuntoportaissa kuin yrityksissäkin. Kesän 2020 onnistunut leiritys Kyyjärvellä herätti Lentopalloliitossa kiitoksen makua ja vastineeksi liitto halusi pelata yhden liigakierroksen ottelunsa Kyyjärvellä. Betset  ja Hämeenlinnan naisten lentopallon kestomenestyjä ovat puolestaan olleet kumppaneita jo useita vuosia ja näiden asioiden summa johti tilanteeseen pelata keskinäinen ottelu Kyyjärvellä tänään.

Valitettavaa on, että ottelu pelataan ilman yleisöä, siis suljetuin ovin noudattaen tiukkoja Covid19 säädöksiä. Kyyjärven Kyky on tässä tilanteessa ainut tappion kokenut menettäessään pääsylipputulot, mutta tilanteelle emme mitään voi. Ovet pysyvät kiinni yleisöltä tasapuolisesti lajista ja paikkakunnista riippumatta.

Rajoituksista huolimatta lajin seuraaminen onnistuu kotikonstein. Ottelu striimataan nettiin ja se näkyy Ruutu+-kanavalta TV:stä ja myös Nopola Newsin kanavilta. Ruutu Plus ja Kyyjärven mediamyllärit tuottavat yhteistyössä ottelun yleisön nähtäväksi. Todellinen pystypaterin paikka niin mylläreille kuin myös KyKyn aktiivisella talkooporukalla vaikeassa yleistilanteessa.

Ottelu Hämeenlinna - Kuortane lähetys alkaa lauantaina 9.1. klo 16.50  Ottelun kommentaattoreina tutut lentopallotietäjät Matti Försti ja Tuomas Mikkola.

Pysykää kanavilla, mutta kotistudioissa!

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset