Hyvinvointia luonnosta

Luonto ja ympäristö
18.01.2021
Karstulan Seudun Samoilijat ry
Tanja Kyrönlahti

Hyvinvointia luonnosta

Lähde kaikki aistit avoinna luontoon. Pysähdy hetkeksi, hengitä ja anna luonnon voimaannuttaa sinut. Nautitaan vuodenaikojen rikkaudesta ja raikkaasta ilmasta.

Harsunkankaan maastoon on tehty reitti, jonka voi kiertää jalkaisin tai lumikengillä. Reitti lähtee pulkkamäen alta olevan laavun/tulipaikan takaa ja se on merkitty heijastinnauhoilla. 

Reitti on nimeltään Jaakon kierros ja se on pituudeltaan 1.5 kilometriä. Reitti toimii samalla Hyvinvointipolkuna, sillä reitin varrelle on sijoitettu Suomen Ladun Hyvinvointia luonnosta -tauluja. Ympäröivä luonto ja luonnon äänet maisemassa tuovat virkistävän lisän polulla kulkijalle. Hyvinvointipolku kysymyksineen sopii kaikenikäisille. Polkua voit kiertää yksin mietiskellen tai yhdessä kysymysten ääreen hiljentyen.

Luonnossa liikkuminen ja mielentaitojen harjoittelu ovat omasta jaksamisesta huolehtimista. Harjoituksissa aistien ja läsnäolon herättely, keskittyminen ja yksityiskohtien huomaaminen ovat keskeisiä asioita. Kun tunnistaa omia tunteita, niitä on myös helpompi käsitellä. Harjoitukset toimivat myös ylikuomituksen purkuun. Harjoitukset perustuvat tutkittuun tietoon luonnon hyvinvointi- ja terveysvaikutuksia. Pieni hetki kerrallaan jo riittää. 

Lisäkuvissa on myös kartta Harsunkankaalta ja keltaisella värillä reitin kulku. Reitti ei kulje hiihtoladulla. 

Oikarin kävelyreitille sijoitetaan myös Hyvinvointipolku -kyltit.

''päivitetty 20.1. Oikarin reitti mastolle asti poljettu ja matkalla on viisi (kaksipuoleisia) hyvinvointi -kylttiä.

''päivitetty 24.1. Oikarin riiheltä - lammelle poljettu polkua.

"päivitetty 26.1. Harsunkankaalla Jaakon kierros poljettu. 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset