Maaseuturahoituksen avulla viiden miljoonan investoinnit maakuntaan

Työ ja yrittäminen
27.01.2021
Keski-Suomen ELY-keskuksen tiedote
Kyyjärven Mediamyllärit ry
Aaro Toppinen
Metallin porausta

Maaseuturahoituksen avulla viiden miljoonan investoinnit maakuntaan

Tiedoksi Keski-Suomen ELY-keskuksen 26.1.2021 julkaisema tiedote yritys- ja hankerahoitusten päätöksistä viime vuoden viimeiseltä vuosineljännekseltä eli Q4/2020.

Pikaisella silmäyksellä Kyyjärven yritykset ja yhteisöt näyttävät valitettavasti listoilta puuttuvan vaikka ideoita ja innovaatioita niissäkin varmasti muhii kuten Nopolan videoarkistosta voi asian hyvin havaita. Jatkossa julkaisemme nämä mylläreille tulleet tiedotteet myös Nopolan kautta suuren lukijakuntamme tietoon. Ja kannattaa tosiaan selata liitteet läpi, jos ne ikäänkuin toimisivat herätteinä mihin kaikkeen rahoitusta voi hakea ja saada. Kyyjärvellä hyvä kontakti rahoittajan suuntaan on Leader ry ja Ely-keskus sekä tietenkin kunnan elinkeinotoimi paikallisesti.


Keski-Suomen ELY-keskuksen tiedote 26.1.2021:

Keski-Suomen ELY-keskus myönsi yrityksille maaseuturahoitusta vuoden 2020 viimeisellä neljänneksellä yhteensä miljoona euroa. Rahoitusta saaneiden yritysten investointien kokonaisarvo on yli neljä miljoonaa euroa. Kun siihen lisätään yksi yleishyödyllinen investointi ja Leader-ryhmien myöntämät tuet, nousee investointisumma viiteen miljoonaan.

- Yritysten luja usko tulevaan koronavuodesta huolimatta näkyy kasvun- ja uudistumisen halua osoittavina investointeina, sanoo yksikön päällikkö Ulla Mehto-Hämäläinen Keski-Suomen ELYkeskuksesta.

Tuotantotiloja uudistavat muun muassa Matek Oy Laukaasta, Kivijärven Rakennuspalvelu Oy, Saarijärven Päätytuote Oy ja Pihtiputaan Auto ja Varaosa Oy. Uusia liiketoimintamahdollisuuksia selvittelevät Vaissi Oy Keuruulta ja Burnit Solutions Oy Jyväskylästä. Kalustoinvestointeja on lukuisia eri aloilla ympäri maakunnan.

Maaseudun kehittämishankkeisiin myönnettiin liki kaksi miljoonaa euroa. Suurimpana yksittäisenä kohteena on yleishyödyllinen investointi Himoksen lumivarmaan latuun, joka hyödyttää sekä kuntoilijoita että matkailun toimialaa. Muita rahoituskohteita ovat maaseudun asukkaiden hyvinvointiin, terveyteen ja turvallisuuteen liittyvät hankkeet sekä yrittäjyyden toimintaedellytyksiin pureutuvat projektit.

- Nyt ELY-keskuksessa ja Leader-ryhmissä myönnetään rahoituskauden viimeisiä euroja, mutta uuden kauden varat saadaan käyttöön saman tien. Rahoitushaku niin yrityksille kuin yhteisöille pyörii katkoitta ja vuosittaisen rahamäärän lisäksi tulossa on myös elvytysvaroja tarpeellisiin hankkeisiin, iloitsee Ulla Mehto-Hämäläinen.

Leader-ryhmiltä tukea 330 000 eurolla maaseudun yrityksille sekä yleishyödyllisiin hankkeisiin

Keski-Suomen Leader-ryhmät rahoittivat samalla ajanjaksolla yrityksiä 210 000 eurolla ja yhteisöjä 116 000 eurolla. Yritykset tekivät Investointeja muun muassa matkailu- ja majoitustoimintaan, lihatuotteiden valmistukseen, metsänhoitoon, mainosalalle ja koneurakointiin.

Tukea myönnettiin esimerkiksi Jyväskylän Korpilahdella toimivalle Haanpään tilalle, joka aloittaa lampaanja alpakanvillan kehräämötuotannon. Maanviljelijä Juha Lamminniemi Pihtiputaalta puolestaan selvittää perinteikkään Pihtiputaan pontikan kaupallista valmistusta uusilla aromeilla. Tarkoituksena on löytää Liisankankaan Jäätelölle nykyistä sesonkituotetta tasapainottava tuotelinja, jolla yritys voisi kasvattaa toimintaansa vuodenajasta riippumattomaksi.

Yleishyödyllisissä hankkeissa SPR:n Konneveden osasto käynnistää vapaaehtoisvoimin tehtävää ystävätoimintaa ikäihmisten yksinäisyyden lievittämiseksi. Hankkeen avulla haetaan myös yhteisöllisesti muiden alueen toimijoiden kanssa toimintamalleja ja keinoja ikäihmisten kotona asumisen mahdollistamiseksi. Muissa rahoitetuissa hankkeissa parannetaan maaseudun vapaa-ajan harrastusmahdollisuuksia.

Lisätietoja:

Yksikön päällikkö Ulla Mehto-Hämäläinen,
p. 0295 024 577,

Keski-Suomen ELY-keskus Leader-ryhmien hanke- ja yritysrahoitus: www.keskisuomenmaaseutu.fi/yhteystiedot

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset