Aluehallintoviraston 10 henkilön rajoitus jatkuu 1.3.2021 saakka

Hyvinvointi
Tiina Pelkonen
Kyyjärven kunta
Leila Järvinen
Suojaa itseäsi ja läheisiäsi koronavirukselta.

Aluehallintoviraston 10 henkilön rajoitus jatkuu 1.3.2021 saakka

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain   58 §:n 1 momentin nojalla toimialueellaan kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Vaasan sairaanhoitopiirien kuntien alueilla sekä Punkalaitumen kunnassa voidaan kuitenkin sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 10 (kymmenen) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antamaa ohjetta. Määräys on voimassa ajalla 9.2. – 1.3.2021

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella 1.2.2021 päivitettyjen tietojen mukaan tartuntojen jäljitys on sairaanhoitopiirin alueella edelleen onnistunut yli 80 %:ssa tapauksista, mutta uusin ilmaantuvuusluku on 113 / 100 000 / 14 vrk ja positiivisten näytteiden osuus noin 6 %. Jyväskylässä jopa yli 85 %:ssa tapauksista tartunnanlähde on selvillä. Tartunnat ovat kaupungissa lisääntyneet ennen kaikkea nuorten aikuisten joukossa mutta ovat johtaneet laajoihin karanteenitoimenpiteisiin myös muun muassa kouluikäisten joukossa. Sairaalahoidossa on koko sairaanhoitopiirin alueella vain muutama Covid-19-potilas. Sen sijaan Jyväskylän kaupungissa tartunnanjäljitykseen kohdistuva paine on jo pakottanut tilapäisesti supistamaan joitakin avohoidon toimintoja. Jyväskylän kaupunki on 31.1.2021 arvioinut siirtyneensä epidemian leviämisvaiheeseen.

Kyyjärven kunnan alueella ei ole todettu uusia tartuntoja kuluvan vuoden aikana. Tilanne on silti erittäin herkkää ja muutokset tapahtuvat nopeasti. Jaksetaan vielä noudattaa suosituksia ja rajoituksia sekä hyvää käsihygieniaa.

Onneksi rokotusten suhteen on jo valoa tunnelin päässä.

Saarikassa rokotukset on aloitettu koronaan sairastuneiden tai sairastuneeksi epäiltyjen henkilöiden hoitoon osallistuvasta sekä kiireellistä hoitoa antavasta henkilöstöstä ja jatkuvat THL:n ohjeen mukaisesti.https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/rokotteet-a-o/koronavirusrokotteet-eli-covid-19-rokotteet-ohjeita-ammattilaisille#3

1. Vastaanottojen henkilökunta ja lääkärit -rokotettu

2. Koronanäytteenottajat -rokotettu

3. Lyhytaikais- ja kuntoutusosaston henkilökunta -rokotettu

4. Suunterveydenhuollon päivystystyötä tekevät -rokotettu

5. Ensihoitajat -rokotettu

6. Iäkkäiden ympärivuorokautisen hoivan henkilökunta ja asukkaat – Tällä hetkellä olemme tässä kohdassa.

7. Kotihoidon asiakkaat ja työntekijät sekä vammaisten ja mielenterveyskuntoutujien asumispalveluyksiköt.

8. Iäkkäät henkilöt alkaen yli 80- vuotiaista, mukaan lukien samassa taloudessa asuvat omaishoitajat

9. Yli 70-vuotta täyttäneet. mukaan lukien samassa taloudessa asuvat omaishoitajat

10. Henkilöt, joilla vakavia Covid-19-taudille altistavia sairauksia

11. Muu väestö

  • Ryhmissä  1.-7. on yhteensä rokotettavana n 2500 henkilöä.
  • Ryhmän 10. henkilöiden tunnistamiseksi Saarikassa on käytössä Terveyshyötyarviotyökalu, jolla voidaan tunnistaa  näitä riskipotilaita ja kutsua heitä rokotettavaksi.
     
    Rokotukset on suunniteltu toteuttavaksi rokotus tiimeissä, joka koostuu muutamasta hoitajasta (rokottaja- rokotteiden esivalmistelija ja kirjaaja). Ajanvaraukset toteutetaan puhelimitse ja sähköisen ajanvarauksen kautta siten, että samalla annetaan aika 1. ja 2. rokotetta varten. Joka kuntaan suunnitellaan tiimit ja rokotuspäiviä. Paikka tarkentuu vielä ja aikataulu sen mukaan, miten rokotteita saadaan. Jos rokotteita reilusti saatavilla ja riskiryhmät rokotettu, voidaan Saarikkalaisille suunnitella omia rokotuspäiviä, kuten influenssarokotteissakin. 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset