Koronatiedote 12.2.2021

Hyvinvointi
Kyyjärven kunta
Leila Järvinen
Covis-19.

Koronatiedote 12.2.2021

Avin 10 henkilön rajoitukset ovat voimassa helmikuun loppuun saakka.

Vaikka KSSHP:n tilanne on viime aikoina ollut rauhoittumaan päin, niin valtakunnallisesti KSSHP:n alue on edelleen maan huonoimpia. KSSHP:n alueen ilmaantuvuusluku on Suomen kolmanneksi korkein THL:n tilastoissa.

Kyyjärvellä on kuluvana vuonna vältytty uusilta tartunnoilta, mutta hyvään tilanteeseen ei kannata tuudittautua. Avin 10 henkilön rajoitukset ovat voimassa helmikuun loppuun saakka.

THL on esittänyt uuden skenaarion koronavirustilanteen kehittymisestä. Tässä skenaariossa ei kuitenkaan otettu huomioon käynnissä olevien koronarokotusten vaikutuksia ja skenaariossa on mukana paljon epävarmuustekijöitä.  Skenaarion mukaan, uutta virusmuunnosta esiintyy yhtä paljon kuin vanhaa viruskantaa 3 kk:n kuluttua. Toukokuussa uusi kanta olisi dominoiva. Brittimuunnoksen tartuttavuus on 1,5x. Uuden kannan maahantulon minimoiminen viivästää muunnoksen leviämisen alkua.

Saarikkaan on rokotteita tullut pieniä määriä kerrallaan ja niitä on jaettu THL:n ohjeistusten mukaan. Käytössä on Pfizerin ja Modernan rokotteet yli 70- vuotiaille sekä Astra Zenecan rokotteita alle 70 – vuotiaille. Iäkkäiden asumispalveluyksiköt saadaan rokotettua ensi viikolla (vk 7). Sen jälkeen siirrytään kotihoidon asiakkaisiin ja iäkkäisiin omaishoitajiin sekä vammaistenyksiköihin.

Edelleen paras tapa estää koronaviruksen leviäminen on huolehtia hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Muistetaan turvaväli ja käytetään kasvomaskia julkisilla paikoilla. Kasvomaskin käyttäminen on toisista ja itsestä välittämistä.

 

Ystävällisin terveisin,

Tiina Pelkonen
Kyyjärven kunnanjohtaja

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset