Koronatiedote 26.2.2021 klo 13:00

Kunnalliselämä
Kyyjärven kunta
Leila Järvinen
Covis-19.

Koronatiedote 26.2.2021 klo 13:00

Nyt on laajasti uutisoitu mediassa erilaisista sulkutoimenpiteistä, 6 hengen rajoituksista, liikuntatilojen sulkemisesta jne.

Ennakoiden toteamme, että STM:n ohjaus ja VM:n suositus on vahva. Kunnan perusopetuksessa valmistaudutaan jo siirtämään yläkoulut etäopetukseen hiihtolomaviikon jälkeen. Etäopetukseen siirrytään, mikäli maan hallitus toteaa ensi viikolla koko maahan poikkeusolot ja AVI määrää yläkoulut etäopetukseen 8.-28.3.2021 väliseksi ajaksi.

Saarikan alueen kunnissa odotamme AVI:n päätöstä, miten tilanteessa toimitaan. Jää nähtäväksi, tulkitseeko AVI koko Keski-Suomen yhdeksi alueeksi pelkän Jyväskylän kiihtymistason mukaan. AVI:ssa punnitaan parhaillaan mm. opetuksen osalta siitä, missä laajuudessa tehdään päätös yläasteen siirtymisestä etäopetukseen. Koskeeko päätös kaikkia Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuntia, vai jätetäänkö osa edelleen suosituksen varaan. Jos jätetään suosituksen varaan, meillä on mahdollisuus tehdä päätös Saarikan alueella kuntakohtaisesti kuten tähänkin saakka. Korona-tilanne on kunnassamme rauhallinen ja koko Saarikka on perustasolla.

AVI pyrkii saamaan päätökset valmiiksi maanantaina 1.3.2021. Mikäli hallitus toteaa maahan poikkeusolot tai AVI määrää kaikki Keski-Suomen kunnat kiihtymistasoon, päivitetään myös Kyyjärven kuntakohtaisia suosituksia tarpeellisin tavoin. Koulusta tullaan viestimään Helmen kautta koteihin ja kertomaan opetusjärjestelyistä mahdollisen etäopetuksen aikana.

Johtoryhmä kiittää kaikkia kärsivällisyydestä ja toivomme syvästi, että kesää kohti edetessä pääsisimme lähemmäs normaalitilaa.

Nautitaan aurinkoisesta viikonlopusta ja tulevasta talvilomasta ulkoillen. Muistetaan jo meille tutuksi tulleet turvallisuus ja hygieniaohjeet.


Tiina Pelkonen
Kunnanjohtaja


 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset