Tuplaviikonlopun saldona voitto Savonlinnasta ja kotisalissa kaatui Napaketut

Liikunta ja urheilu
Kyyjärven Kyky ry
Marko Niskala

East Volley vs KyKy-Betset 2-3 (26-24)(22-25)(25-21)(21-25)(15-17)

Kyky-Betset haki lauantaina kaksi pistettä Savonlinnasta kukistamalla East Volleyn tiukasti 2-3. Vuoristorataa molemmilta joukkueilta. East näytti mallia kenttä puolustuksessa, mihin KyKy vastasi hyvällä torjunnalla ja syöttöpelillä. Mielenkiintoinen oli kaikkien erien kääntyminen loppuvaiheessa altavastaajan eduksi. Erien ratkaisut nähtiin vasta tiukan loppukirin jälkeen. Viides ja ratkaiseva erä oli jo East Volleyn käsissä 13-11 mutta KyKy-Betsetin rutiini oli liikaa Eastille. Kokelas Aaro Keisanen päätti pelin torjumalla ainokaisensa juuri oikealla hetkellä. Mikko Väliaho sen sijaan torjui komeasti seitsemän kertaa 15:sta pisteestään.
Palkitut isäntien pistehirmu Taavi Tuominen ja KyKy-Betsetin viekas passari Ralfs Ozolins.

KyKy-Betset vs NaPa 3-0 (25-19)(29-27)(25-21)

Sunnuntaina jatkettiin kotisalissa NaPan kanssa pistetehtailua. Savonlinnan reissu kävi hyvästä veryttelystä. Kettumainen vierasjoukkue oli vailla mahdollisuuksia ja isännät takoivat tauluun tylyt 3-0 lukemat. NaPa oli lähellä toisen erän voittoa mutta Väliahon Mika asteli syöttöruutuun kirien erän tasoihin ja kaappasi sitten Aningon Jaakon parina torjunnan ratkaisten erän 29-27.

Vieraitten kovimmat pisteet takoi Ettan farmi pelaaja Eemi Pöllänen. Häneltä jäi mieleen laadukas hyppysyöttö, painakaa Kauhavan kasvatin nimi muistiin. POP Pankki Kyyjärvi-Karstula otteluisäntänä palkitsi 12 pistettä tehneen kotijoukkueen Petrusevicsin ja NaPasta Eemi Pölläsen. Ottelun komeimman pommin tarjosi eka erän päättänyt Teemu Vanhamäki. "Vanhalan" isku menee kauden Top 3:een. Henrik Heinänen suoriutui myös hyvin hakkuri ruudussa.

Kausi jatkuu Karhulan Veikkojen vieraana tulevana sunnuntaina 14.3. Klo: 16:00. KaVen kaataminen on aina työlästä, varsinkin jos Ducksin farmiapuja on käytössä.