Metsäsalapoliisit -kerho seikkailee lintutornille

Luonto ja ympäristö
15.04.2021
Karstulan-Kyyjärven 4H-yhdistys ry
Tanja Kyrönlahti

Metsäsalapoliisit -kerho seikkailee lintutornille

Metsäsalapoliisit lähtevät pienelle retkelle, sillä keväällä on otollista aikaa tarkkailla lintulajeja. Lisäksi lämmin kevättuuli tuo päivittäin mukanaan uusia muuttolintuja.

Lintujen havaitseminen on tarkkaavaiselle salapoliisille jokapäiväistä puuhaa. Meillä Suomessa on lintulajeja, joita voi tavata luonnossa ympäri vuoden ja lintuja, jotka lentävät talvehtimaan syksyn aikana lämpimämmille seuduille. 

Järven eteläpää sulaa aikaisin ja sinne kerääntyy muuttomatkalla olevia vesilintuja. Sieltä löytyy myös lintutorni, jonne on helppo mennä. Mukaasi voit ottaa kiikarit jos sinulla sellainen on. Ota mukaasi myös metsäsalapoliisivihko! 

Seuraava kerhokerta: Ke 21.4. klo 15 Lähtö Paletin parkkipaikalta (Jyväskylän tienpuoleinen parkkipaikka). Vanhemman luvalla (laita Tanjalle viestillä) voi kerholainen lähteä kyytiin. Muutoin vanhempi tuo/hakee lapsen paikalle. 

Lintutorni sijaisee: Kyyjärven eteläpäässä olevalle lintutornille pääsee Kyyjärven eteläpuolelta itään lähtevää tietä nro 77 (Sininen tie), jolta vajaan 1 km:n kohdalta käännytään Pentinniemeen (vasemmalle). 1,2 km kohdalla lintutornin viitta vasemmalle.

Lisätietoja: Karstula-Kyyjärven 4H/Vihreää Kultaa -hanke / Tanja puh. 044 9865 145 

Tästä metsäsalapoliisi pääsee ennakkoon jo pohtimaan, Missä pesä?

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset