Kyvykkään ex-reportteri vierailulla

Kulttuuri
01.05.2021
Kyyjärven Mediamyllärit ry
Aaro Toppinen

Kyvykkään ex-reportteri vierailulla

Kyyjärven entinen nuorisosihteeri Esko Pekkanen poikkesi myllyllä ja toi tikullisen vanhoja Kyvykkään valokuvia. Kiitos!

Esko Pekkanen toimi Kyyjärven nuorisosihteerinä vuosina 1980 - 1984. Kyyjärveltä hän siirtyi Saarijärven kaupungin palvelukseen ensin nuorisosihteeriksi ja toimi sitten myöhemmin myös vapaa-aikatoimen päällikkönä. Eläkepäivät koittivat kolmisen vuotta sitten. Me, jotka tunnemme Eskon jo Kyyjärven ajoilta, osaamme varmaan arvata että puuhaa riittää eläkepäivinäkin. Valokuvaus on edelleen yksi Eskon harrastuksista.

Kyyjärvellä tehtäväkuvat ovat aina olleet varsin laajat ja nuorisosihteerin tehtäviin kuului mm. Kyvykäs-julkaisun pyörittäminen - lehden koostaminen, kuvaaminen, juttujen teko ja mainosmyynti yhteistyössä yhteisöjen kanssa. Tuolta ajalta kertyi tuhansia dia- ja valokuvia, joista Esko on osan skannannut ja editoinut digitaaliseen muotoon. Paljon on kuvia kuulemma Saarijärveltäkin. 

Hienoa, että osa Kyvykkään kuvista on nyt digitalisoitu. Itse Kyvykkäitäkin on tallessa ja Eskon kanssa pohdittiin josko ne jossain projektissa saisi digitaaliseen muotoon nekin. Nopola Newsiin on kertynyt runsaasti materiaalia vuosilta 2005-2021, mutta Googlekaan ei löydä kovin paljon tietoa Kyyjärvestä, tapahtumista tai ihmisistä ennen ns. nettiaikaa.

Marjukka oli naputellut jutun Destian edustajien vierailusta ja luvassa on huonossa kunnossa olevan kevyen liikenteenväylän kunnostus jo lähivuosina. Laitetaan tämän jutun lisäkuviin yksi kuva ajalta, jolloin tuo väylä rakennettiin. Aikaa on kulunut aika tarkalleen 40 vuotta.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset