Tenavien kuulumisia

Lapset ja nuoret
Varhaiskasvatus
Kyyjärven kunta
Katri Väinämö
Tenavien askarteluseinä
Lasten askartelema talvinen tunturimaisema.
Teltassa.
"Täällä olisi ihana nukkua päiväunet"
Luistelemassa.
Alkuvuonna pääsimme luistelemaan!
Metsässä.
Lapsista oli kiinnostavaa seurata veden kiehumista.
Leikkimässä.
Vapaassa leikissä syntyy mitä hienoimpia rakennelmia!
Leipominen.
Lapset halusivat leipoa ja päädyimme yhdessä suklaamuffineihin.
Muovailuvaha.
Lapset halusivat tehdä itse muovailuvahaa, mutta se jäi hiukan löysäksi.. Sehän sopi lapsille :)
Jumpalla.
Aurinkoisena jumppasalipäivänä voi hyvin lähteä ulos ja jumppailla siellä!
Jäätelökioski.
Lapset toteuttivat itse jäätelökioskin kyltit ja hinnastot.
Kiikaroimassa.
Kiikareilla on katseltu esimerkiksi lintuja ja oravia.

Tenavien kuulumisia

Tervehdys Tenavilta!

Kuluva kausi on vierähtänyt hurjan nopeaa ja käynnissä ovat viimeiset kuukaudet ennen kesälomaa. Koitan tiivistää meidän menneet puuhat sopivan mittaiseksi tekstiksi ja kymmeneen kuvaan :)

Tenavat ovat tänä kautena kerenneet puuhailla vaikka ja mitä, mutta meidän ”punaiset lankamme” ovat olleet leikki, lapsilähtöisyys ja luonto. Ryhmässämme painottuu eniten leikki ja leikinomainen toiminta. Meillä on viikoittain ohjattua toimintaa, mutta leikeissä lapsi oppii uusia taitoja kaikista parhaiten. Ohjatut hetket ovat monesti lasten ideoista lähtöisin; leipomista, askartelua, retkiä, tiedeprojekteja, liikuntaleikkejä ja paljon muuta mukavaa! Tuleville eskarilaisille pidämme viikoittain ”pikkueskaria”, joka valmistaa lasta tuleviin eskarihetkiin sekä tukee kehittyviä matikkataitoja.

Meidän päiväkoti on mukana Metsämörri-toiminnassa, joka tarkoittaa sitä, että käymme joka viikko metsässä leikkimässä pienemmissä ryhmissä. Metsä tarjoaa paljon ihmeteltävää ja erilaisia leikinaiheita. Sieltä löytyy myös paljon tutkittavaa ja ihmeteltävää. Olemme tänä kautena tutustuneet Metsämörrin kaveriin Tunturi-Tiinaan, joka on opettanut meille kaikenlaista Lapista ja sen luonnosta. Syksyllä vietimme kokonaisen päivän ulkosalla hoitaen sekä syömiset, että nukkumiset siellä. Metsässä olemme tutustuneet retkikeittimeen ja keittäneet sillä lämpimät juomiset. Pystytimme myös teltan metsään ja haaveilimme päiväunista siellä. Ryhmätiloissamme on lasten itse tekemä tunturimaisema, johon on lasten ideoimana askarreltu tunturin eläimiä, kasveja ja luonnonilmiöitä. Ja tottakai talven luistelut ja hiihdot kuuluivat myös Tunturi-Tiinan oppeihin. Lasten joulujuhlaa vietimme myös metsässä valaistun joulukuusen, lyhtyjen ja pienten herkkujen kera.

Kevät on luonnon heräämisen aikaa ja me Tenavilla odotamme innolla, että pääsemme tutkimaan sitä. Täällä jo odotellaan sammakonkudun ilmestymistä Mörrimetsämme ojiin :) Oikein mukavaa kevättä kaikille ja ihanaa huomista äitienpäivää!

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset