Nettikysely Keski-Suomen liityntäpysäköintistrategia

Vapaa-aika
Keski-Suomen liitto / Hanna Kunttu
Kyyjärven kunta
Eija Honkonen
pysäköinti

Nettikysely Keski-Suomen liityntäpysäköintistrategia

Vaikuta joukkoliikenteen liityntäpysäköinnin kehittämiseen Keski-Suomessa – vastaa nettikyselyyn 13.6.2021 mennessä

Keski-Suomen maakunnassa on käynnistynyt Keski-Suomen liiton vetämä selvitystyö liityntäpysäköinnin kehittämiseksi.

Parhaillaan käynnissä olevassa nettikyselyssä keskisuomalaiset pääsevät kertomaan, minkä pysäkkien tai asemien pysäköintialueiden kehittäminen on kiireellisintä. Tavoitteena on kuulla mahdollisimman laajasti niin aktiivisesti kuin harvemmin joukkoliikennettä käyttävien näkemyksiä.

Tavoitteena on parantaa Keski-Suomen alueella etenkin autojen ja pyörien pysäköintialueita keskeisimmillä joukkoliikenteen asemilla ja pysäkeillä sekä lisätä näin joukkoliikenteen houkuttelevuutta. Liityntäpysäköinnillä tarkoitetaan matkaa esimerkiksi autolla, polkupyörällä tai mopolla joukkoliikenteen pysäkille tai asemalle, minkä jälkeen matka jatkuu junalla tai bussilla määränpäähän.

Laadukas liityntäpysäköintipaikka voi tulevaisuudessa tarjota esimerkiksi sähköauton tai -pyörän latausmahdollisuuden tai muita palveluita. Nettikyselyssä vastaajat voivat tehdä karttamerkintöjä eli osoittaa tarkastikin kehitystarpeita ja ongelmakohteita.

Vastaa kyselyyn 13.6.2021 mennessä. Kysely löytyy muun muassa Keski-Suomen liiton nettisivuilta tai osoitteesta http://mpt.link/keskisuomipysakit

Lisätietoja:

Hanna Kunttu

Suunnittelupäällikkö, Keski-Suomen liitto, puh. 040 591 5901

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset