Punaisen Ristin viikkoa vietetään 3. - 9.5.

Vapaa-aika
02.05.2021
SPR / Kyyjärvi
Tanja Kyrönlahti

Punaisen Ristin viikkoa vietetään 3. - 9.5.

Punaisen Ristin viikolla kampanjoidaan ensiaputaitojen puolesta.

Etätöiden, -koulujen ja rajattujen harrastusmahdollisuuksien ansiosta kotona vietetään paljon aikaa. Tästä syystä juuri nyt on oikea hetki kerrata ensiaputaitoja sekä tarkistaa kodin turvallisuus asiat kuntoon. 

Ensiaputaitojen opettelu on mukavaa tekemistä lasten kanssa. Pienistä on hauska sitoa nyrjähdyksiä tai käännellä aikuisia kylkiasentoon. Lapsille kolhuja tulee helposti, mutta eivät aikuisetkaan vahingoitta selviä. Koska koronan myötä kodista on tullut monille myös työpaikka, ei työturvallisuusasioita ole välttämättä edes tullut ajatelleeksi. 

Vanhan viisauden mukaan, ihmiselle vaarallisin paikka on oma koti. Suomalaiskodeissa sattuu noin 300 000 tapaturmaa vuosittain: kaatumisia, putoamisia, haavoja ja palovammoja. Huomioitavaa on myös, missä säilytetään vaarallisia aineita, missä teräviä esineitä etenkin pienten lasten kodissa. 

Punaisen Ristin viikon tehtävä lapsiperheille: tehkää turvallisuuskierros omassa kodissa.

1. Etsikää yhdessä kodin vaaranpaikat: esim. luistavat matot, pesuaineet pienten ulottuvilla. Kouluikäiset voivat napata havainnoistaan kuvan!

2. Valitkaa asiat, jotka korjaatte yhdessä heti: esim. lääkkeet lääkekaappiin, ensiaputarvikkeet kuntoon, liukuesteet maton alle.

Minkä ongelman te bongasitte ja miten korjaatte sen? 

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset