Pyöräilyn kilometrikisa hyvässä vauhdissa

Liikunta ja urheilu
26.07.2021
Kyyjärven Kyky ry
Tanja Kyrönlahti
bunnypump

Pyöräilyn kilometrikisa hyvässä vauhdissa

Pyöräillessä voi tuntea ihanan vapauden tunteen, kun tuuli puhisee ympärillä ja maisemat vaihtuvat vikkelästi. Lisäksi pyöräily on helppo liikuntamuoto, joka edistää energiankulutusta ja kohottaa mielialaa.

Vinkki: Suunnittele pyöräilyreittisi niin, että suosit luontoa ja mäkistä maastoa (ainakin osan matkaa). Lukemattomissa tutkimuksissa on osoitettu, että luonnossa ulkoilu on hyväksi: ihminen rentoutuu, stressinsietokyky kehittyy, masennus lievittyy ja mieliala kohoaa, kun keho ja mieli saavat uutta virtaa.

Mäkinen maasto tuo mukavaa vaihtelua tasaisella ajoon sekä kohottaa kuntoa ja kuluttaa energiaa. Pyöräily on hellävaraista nivelille ja jänteille, polkimien pyörittäminen kiinteyttää ja muokkaa tehokkaasti myös reisiä ja peppua. Pyöräily on hyvä laji painonhallintaan!

Tästä linkistä vinkit polkupyörän huoltoon.

Kilometrikisa2021 lukuina:

Ilmoittautuneita joukkueita on mukana: 2 926 joukkuetta ja  33 211 polkijaa. Yhteensä poljettuja kilometrejä on 17 344 142,52. 

Kuntasarjassa Kyyjärvi on sijalla kolme (3). Ajettuja kilometrejä: 19 305,7. Kuntasarjassa tulos lasketaan jakamalla kunnan yhteenlasketut kilometrit kunnan asukasluvulla. Tulos päivittyy tunnin välein. 

Kilometrikisaa poljetaan vielä syyskuun 22. päivään saakka. Mukaan ehtii vielä!

ps. tässä samalla ajetaan Kyyjärvi-Perho pyöräilykisaa. Pyöräilykortteja saa kunnanvirastolta tai tarvittaessa minulta. 

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset