Koronatiedote 13.8.2021

Hyvinvointi
13.08.2021
Tiina Pelkonen
Kyyjärven kunta
Eija Honkonen
koronatiedote

Koronatiedote 13.8.2021

Nuoremmat ikäryhmät rokotteelle – koronarokotetta suositellaan myös kaikille raskaana oleville naisille

Koronarokotekoordinaatioryhmä kehottaa kaikkia nuoria ja nuoria aikuisia hakemaan koronarokotteen, mikäli se on vielä ottamatta.
Koronaviruksen deltavariantin leviämisen myötä raskaana olevan naisen riski saada koronainfektio on kasvanut viime keväästä myös Suomessa.
Rokote on tärkeä, sillä koronarokotus suojelee raskaana olevaa naista koronataudilta ja ennenaikaisen synnytyksen riskiltä.

12- 15- vuotiaat koronarokotukset tapahtuvat Saarikassa pääosin kouluterveydenhuollon toimesta. Kouluterveydenhuolto tiedottaa asiasta koteihin lähipäivinä tarkemmin Wilman kautta sekä paperisena tiedotteena. Mikäli vanhemmat kieltävät lapsensa rokottamisen, siitä tehdään kirjaus potilastietojärjestelmään. Tavoitteena on jakaa tietoa ja toteuttaa nuorten rokotukset mahdollisimman helposti huomioiden alaikäisten erityispiirteet. Kouluterveydenhuollossa on erityisosaamista yhteistyössä perheiden kanssa sekä arviointiin päättää lapsen kyvystä päättää terveyteensä. Toisen asteen opiskelijoiden kohdalla on linjattu, että opiskelijat voidaan rokottaa opiskeluterveydenhuollossa, vaikka eivät ole paikkakunnalla kirjoilla. Esim. Pokella Äänekoskella rokotetaan myös Saarikan alueen nuoria ja Tarvaalassa rokotetaan kaikki opiskelijat, jotka haluavat rokotteen. 2. rokotteen aikaistamisen suhteen on syytä olla maltillinen, koska loppu syksystä Suomeen saapuvat rokotemäärät ovat pieniä, voi tulla haastetta riittävyyden kanssa.

AVI määrää Jyväskylään, Muurameen, Äänekoskelle ja Laukaan kuntien alueelle kokoontumisrajoituksen sekä turvavälit tartuntatautilain § 58 nojalla kokoontumisrajoituksen (sisätilojen osallistujamäärä on enintään 10 henkilöä) sekä turvavälimääräyksen asiakas- ja toimitiloihin 13.8.-9.9.2021 väliselle ajalle. Keski-Suomen tilanteessa huomioitiin reuna-alueiden hyvä tilanne ja rajoitukset eivät koske tällä hetkellä esimerkiksi Kyyjärveä.

Silti Kyyjärvelläkin suositellaan maskia, turvavälejä, hyvää käsihygieniaa ja tietenkin rokotteen ottamista!

Ystävällisin terveisin,

Tiina Pelkonen

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset