Keski-Suomen Koronanyrkin tiedote 29.11.2021- Keski-Suomi leviämisalueeksi

Hyvinvointi
30.11.2021
Ksshp
Kyyjärven kunta
Eija Honkonen
koronatiedote
korona

Keski-Suomen Koronanyrkin tiedote 29.11.2021- Keski-Suomi leviämisalueeksi

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueellinen koronanyrkki päätyi kokouksessaan 29.11.2021 määrittelemään koko KSSHP:n alueen leviämisalueeksi.
Kokouksessa todettiin, että KSSHP:n alue täyttää nyt suurimman osan Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) leviämisalueelle määrittelemistä epidemiologisista tunnusmerkeistä ja alueen siirto leviämisalueeksi on perusteltua.

Kokouksessa tuotiin esille, että KSSHP:n alueella tartuntojen lisääntyminen ja ilmeneminen jo useamman viikon ajan on vaikuttanut erityisesti perusterveydenhuollon toimintakyvyn heikkenemiseen ja jäljityksen hidastumiseen.
Perusterveydenhuollossa eri tehtävissä olevia henkilöitä on nyt yhä enenevässä määrin jouduttu siirtämään jäljitystehtäviin, mikä on vaikuttanut mm. avoterveydenhuollon toimintakykyyn. Vaikka tartuntamäärät ovat KSSHP:n alueella olleet korkeat, sairaalakuormitus on edelleen matala.

KSSHP:n alueelle on tulossa uusia rajoituksia

Koronanyrkki on esittänyt Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolle pyynnön kokoontumisrajoituspäätöksestä KSSHP:n alueelle.
Mahdollinen päätös kokoontumisrajoituksista tulee myöhemmin aluehallintovirastolta.
Myös leviämisalueelle kuuluvat ravintolarajoitukset astuvat STM:n päätöksellä voimaan todennäköisesti vielä tämän viikon aikana.

Kyyjärvellä ei ole ilmaantunut uusia tartuntoja edelleenkään. Naapurikunnissa tartuntoja jo löytyy, joten suosituksia ja varovaisuutta on hyvä pitää yllä.

Ystävällisin terveisin,

Tiina Pelkonen

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset