Biotalouden kiihdytystä!

Työ ja yrittäminen
Kyyjärven kunta
Aaro Toppinen
kiihdytysmessujen esite.

Biotalouden kiihdytystä!

Black Fridayta ja biotalouden kiihdytystä Paletissa perjantaina 26.11.2021.

Mitä ihmettä on biotalous? Kysymystä lähestytään monesta eri näkövinkkelistä perjantaina Paletin aulassa klo 11.00 alkaen. Lähes neljän tunnin rutistusta ovat järjestämässä Biotalousinstituutin BioPaavo -hanke, Kyyjärven kunta, yritykset, yrittäjäyhdistys ja Kyyjärven mediamyllärit, jotka toivottavat asiasta kiinnostuneet mukaan kuuntelemaan, kyselemään ja verkostoitumaan.

Tervetulotoivotukset toivottaa Kyyjärven kunnanjohtaja Tiina Pelkonen ja yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja Jaakko Uusisalo, jolla on omakohtaistakin kokemusta biopolttoaineen kehittämisestä. Aikanaan Jaakon vehnäspitkolle tuoksuva testimoottori on vielä monen muistissa. Varmasti vauhdikkaan avauksen jälkeen Tiina Kuisma kertoo BioPaavo-hankkeesta, avaa termejä biotaloudesta ja etenkin sen kiihdyttämisestä alueellamme.

Ageragas Innovation Oy:n edustajana Hannu Kainu kertoo hajautetun biokaasutuotannon mahdollisuuksista. Yritysesittelyssä Veljekset Parkkonen kertoo omasta toiminnastaan sekä Lennun Klapin tuotteistamisesta - metsästä verkkokauppaan ja kuluttajille saakka. Eiköhän nyt ainakin näillä tuotteilla saa sen takan tai rantasaunan lämmittää tulevaisuudessakin. Tulostekniikan puheenvuorossa kuullaan mielenkiintoisesta innovaatiosta eli lämpökeskukseen asenettavasta savukaasupuhdistimisesta, joita on jo muutamia testikäytössä. Varmasti iso business, kun katsoo esimerkiksi uutiskuvia itämaiden tupruttajista. Antti Tuukkanen kertoo ison lypsykarjanavetan biotalouskierrosta ja mahdollisuuksista. Olavi Lassilan puheenvuorossa saadaan uusinta tietoa suunnitteilla olevasta biokaasun jakeluasemasta Kyyjärvelle. Sähköautoja saa jo ladattua Paletissa, mutta milloin biokaasua. Joko siihen saadaan vastaus Olavilta?

Biotalous ja vihreä siirtymä ovat isossa roolissa tulevalla Eu:n ohjelmakaudella 2021-2027. Viisari ry:n Marja Salonen valottaa rahoittajan näkökulmaa. Itse osallistuin Länsi-Suomen ohjelmakauden 2021-2027 infotilaisuuteen, jossa edellä kuvatut asiat nousivat vahvasti esille. Useissa puheenvuoroissa nousi esiin sivusto www.rakennerahastot.fi, jota kannattaa seurata hyvinkin tiiviisti.

Päivä päättyy BioPaavo hankkeen Annimari Lehtomäen puheenvuoroon ja Tiina Kuisma vetää yhteen päivän tuotokset.

Kyyjärven mediamyllärit lähettää ohjelmaa koko tapahtuman ajan suorana nettiTV:n ja Maxivisionin kautta. Tallenteita pääsee katsomaan uudelleen videoarkistosta.

Tervetuloa kiihdyttämään, ei kiihtymään:)

Maskisuositus ja turvavälit kannattaa muistaa.

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset