Vuoden yritys 2021 - Rakennuspalvelu Lautanen

Työ ja yrittäminen
13.11.2021
Kyyjärven yrittäjäyhdistys ry
Aaro Toppinen

Vuoden yritys 2021 - Rakennuspalvelu Lautanen

Kyyjärven yrittäjäjuhlaa ja syyskokousta vietettiin 12.11 Sahapakan hienoissa tiloissa mukavassa seurassa hyvän ruoan ja musiikin kera. Virallisen osuuden jälkeen Illan kruunasi vuoden yrittäjän nimeäminen, joka tänä vuonna on Rakennuspalvelu Lautanen.

Yrittäjien puheenjohtaja Jaakko Uusisalo johdatteli vuoden yrittäjän nimeämistä - omien sanojensa mukaan kuusisivuisella pohjustuksella. Taitavasti hän sen teki, sillä en tunnistanut serkkupoikaa hauskan tarinan taustalta kuin vasta aivan lopussa. Koulukirjat oli jossain vaiheessa päätyneet LIntupuroon ja monta muuta hauskaa sattumusta on matkan varrella tapahtunut. Perikunnan hieman tylsät peltisakset taitaa olla vieläkin jossain kunnan pellolla, kun muistelen 2000-luvun alun taloremonttia. Pitkän työuran aikana Jarmon kädenjälki näkyy moinissa, niin kunnan kuin kuntalaistenkin, rakennuksissa eikä tietenkään pelkästään Kyyjärvellä. Tätä nykyä töitä tehdään Jyväskylää myöten ja alkuvuonna käynnistyvä kohde on Kuopiossa saakka. Kuopioon Jarmon ja Jaanan tie vei jo sunnuntaina tyttären perheen luokse, joten sen myötä työkohteet tuolla suunnalla ovat luonnollinen osa tulevaa. 

Kunnan onnentoivotukset yrittäjälle lausui kunnanjohtaja Tiina Pelkonen, POP-pankin terveiset toi Teija Poikonen ja Tiina Lampinen. Keski-Suomen yrittäjiä edusti puheenjohtaja Jari-Pekka Koponen, joka on hyvin tunnettu myös 30-vuotisesta urastaan yrittäjänä Jari-Pekka huoltamoketjun takaa. Onnitteluihin oli kaikkien paikalla olleiden helppo yhtyä.

Kiitospuheessaan Jarmo kiitti asiakkaitaan ja korosti erityisesti perheen merkitystä. Jaana löytyi aikanaan Kyvyn lavan tunnelmissa ja avioliittopäätös tehtiin kunnanjohtajan nykyisessä työhuoneessa 1980-luvun alussa, joka toimi pariskunnan olohuoneena tuolloin. Sahapakan juhlatila yhdistyi sopivasti tarinaan sitä kautta, että vahvana persoonana tunnettu Sahapakan Meimi oli luvannut myydä tontin Kokkolantien varresta omakotitonttia varten ja jolle se sitten myös rakennettiin. Kuultuaan asiasta "Vanha" Sillanpää oli kuulemma ottanut kirjoituskoneen heti kainaloon ja sanonut, että kauppakirja naputellaan samana iltana. Asiat saattavat nimittäin mutkistua kun ne pitkistyvät. Mistä lie Pentin päähän oli moinen ajatus tullut.

Liikunta ja urheilu on ollut lähellä sydäntä koko ajan ja etenkin hiihto. Nuorena kilpahiihtoa, välillä vauhdikasta menoa ilman kilpailua ja nyt vähän varttuneemalla iällä kilpailu on tullut taas mukaan kuvioihin.

Onnittelut vielä kerran ja menestystä niin yrittäjänä kuin vapaallakin (tai perinteisellä).

Ruoasta ja illan huippukattauksesta vastasi Ruokala Margitin Elina Ohranen ja musiikia palan painikkeeksi tarjoili Duo J&J. Niin ja Popedaa päivänsankarille tietenkin.

Virallisesta osuudesta sen verran, että Kyyjärven yrittäjien hallitus jatkaa samassa kokoonpanossa. Puhetta johtaa Jaakko Uusisalo ja sihteerinä toimii Katriina Oinonen, hallituksessa on 9 jäsentä. Talousarvio ja toimintasuunnitelma vahvistettin vuodelle 2022. Korona on jättänyt jälkensä myös yhdistyksen toimintaan, sillä tapahtumia on ollut mahdoton järjestää. Talousarvio on sopeutettu valllitsevaan tilanteeseen. Uusia jäseniä toivotaan tietenkin mukaan.

 

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset