Koronapassi käyttöön - Kyyjärvellä voimassa olevat koronatoimet (8.12.2021)

Hyvinvointi
08.12.2021
T. Pelkonen
Kyyjärven kunta
Anne-Mari Hautala
Covid-19

Koronapassi käyttöön - Kyyjärvellä voimassa olevat koronatoimet (8.12.2021)

Keski-Suomessa voimaan 50 hengen rajoitus sisätiloissa - Kyyjärven kunta suosittaa koronapassin käyttöönottoa kunnan tapahtumiin, mihin odotetaan yli 50 osallistujaa.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) on kieltänyt tartuntalain 58 §:n 1 momentin nojalla seuraavat tilaisuudet ajalla 6.12.2021- 5.1.2022. Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueilla kielletään kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 (viisikymmentä) henkilöä. Toiminnanharjoittajat voi ottaa koronapassin käyttöön vaihtoehtona voimassa oleville koronarajoituksille, jolloin passi mahdollistaa sisäänpääsyn tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Koronapassia voidaan edellyttää 16 vuotta täyttäneiltä henkilöiltä. Yleisissä kokouksissa järjestäjä ei voi edellyttää koronapassia, vaan niissä tulee noudattaa rajoituksia.

Kyyjärven kunnan tapahtumiin suositellaan koronapassin käyttöönottoa kun osallistujamäärä ennakoidaan ylittävän kulloisenkin Avin määräämän henkilömäärän (tällä hetkellä 50 henkilöä). Mikäli Avin henkilörajoitus tiukentuu esim. 20 henkilöön, silloin koronapassi vaaditaan yli 20 henkilön tilaisuuksissa jne. Eli koronapassin käyttöönotto mahdollistaa Avin rajoituksia isomman yleisötilaisuuden järjestämisen. 

Yrittäjien joulupuuro on pe 10.12.2021 klo 11:00. Tilaisuudessa ei ole käytössä koronapassia, koska aikaisempien vuosien perusteella osallistujamäärä ei ylitä 50 henkilöä.
Koulun ja päiväkodin joulujuhlia oli suunniteltu alunperinkin järjestettäväksi ulkona. 

Hallitus suosittelee etätyötä leviämisalueella toistaiseksi

Valtioneuvosto suosittelee, että leviämisalueen työpaikoilla siirrytään etätyöhän työtehtävien sen salliessa. Suosituksen mukaan julkisen sektorin työntekijöiden tulisi työskennellä etätyössä mahdollisimman laajasti silloin, kun työtehtävät sen mahdollistavat. Valtioneuvosto suosittaa vastaavaa laajaa etätyötä myös yksityisille työnantajille tiedostaen, että arviointi läsnä- ja etätyön terveysturvallisesta yhdistämisestä tapahtuu työpaikoilla. Samalla tulisi edistää työjärjestelyitä, joilla vähennetään lähikontakteja ja muita riskitekijöitä työpaikoilla.

Tämän lisäksi suosittelemme edelleen maskien käyttöä, hyvää käsihygieniaa ja turvavälejä.
Tulethan töihin tai yhteisiin tilaisuuksiin vain terveenä!

 

Tiina Pelkonen

Kunnanjohtaja, Kyyjärvi

044 459 7001

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset