Sivistyslautakunta palkitsi kokouksessaan 8.12.2021

Kunnalliselämä
Kyyjärven kunta
Maija-Liisa Immonen
Ryhmäkuva palkituista
Kuvassa vasemmalta Tuulikki Rauma, Henrik Huumarkangas, Tommi Huumarkangas, Janne Paananen, Jari Hakola ja Tiina Lampinen
Vuoden 2020 Tsemppari

Sivistyslautakunta palkitsi kokouksessaan 8.12.2021

Kyyjärven sivistyslautakunta palkitsi kokouksessaan 8.12.2021 vuoden 2021 kulttuurihenkilönä Tuulikki Rauman, joka on kirjoittanut tekstejä, murrepakinoita, muistoja ja tunnelmia lapsuudesta 1950-1960 -luvuilta Kyyjärvellä. Pakinoista on koottu Viilistä -kirja. Hänen toiseen kirjaansa, Arkea enimmäkseen, on koottu lisää murrepakinoita, hänen runojaan tunnoista eristyneisyyden ajalta ja loruja iloksi ja piristykseksi. Tuulikki Rauma on ilahduttanut kuntalaisia runoillaan ja tarinoillaan eri tilaisuuksissa ja Nopolanewsissä.

Vuoden 2021 toinen palkittu kulttuurihenkilö on Hannes Keskitalo. Hän ei päässyt paikalle palkitsemistilaisuuteen. Keskitalo on kotoisin Hokkalasta ja kirjoittanut kylän tapahtumia muistiin ja julkaissut niitä Nopolanewsissä. Hän on tehnyt tärkeää työtä kylän historian ja perinnetiedon tallentamisessa.

Sivistyslautakunta palkitsi lisäksi SM-kultamitalisteja kuluneelta vuodelta.  Jari Hakola on M55 sarjassa voittanut 10000 metriä ja puolimaratonin.  Hän on vuosien saatossa voittanut lukuisia suomenmestaruuksia. 

Myös nuori lentopallolupaus Tommi Huumarkangas palkittiin pelaamisesta SM-kultamitalijoukkueessa C-pojissa.

Sivistyslautakunta palkitsi myös vuoden 2019 ja 2020 Tsemppareita (aktiivinen 14-19-vuotias nuori, joka osallistuu esim. yhteiskunnalliseen toimintaan, ohjaa positiivisella otteella lasten tai nuorten harrasteryhmää, kannustaa omalla esimerkillään yrittelijäisyyteen, edistää nuorten asioita omassa elinpiirissään tai kannustaa ja opastaa muita nuoria toimimaan)ja Tsemppaajia (aikuinen, joka tarjoaa nuorille mahdollisuuden omaehtoiseen toimintaan, kannustaa nuoria yrittelijäisyyteen sekä suhtautuu nuoriin ja heidän ideoihinsa avoimesti. Tsemppaaja ei tee asioita nuorten puolesta, vaan luottaa nuoriin antaen vastuuta, tarvittaessa auttaa ja tukee). Palkitsemiset ovat yleensä Jyväskylässä vuosittain, mutta koronavirusepidemian takia juhlia siirrettiin marraskuulle 2021.  Kaikki palkitut eivät päässeet paikalle Jyväskylään. 

Vuoden 2019 Tsempparina palkittiin Linnea Noponen (ei päässyt paikalle palkittavaksi) ja Tsemppaajana Henrik Huumarkangas ja Janne Paananen.  

Vuonna 2019 valittiin myös nuorten asioita edistävänä päättäjänä Henrik Huumarkangas.

Vuoden 2020 Tsempparina palkittiin Jyväskylässä 19.11.2021 Aino-Kaisa Patovisti, Vuoden 2020 Tsemppaaja on Tiina Lampinen.

 

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset