Aimo annos puuroa ja positiivisuutta

Työ ja yrittäminen
Kyyjärven kunta
Aaro Toppinen
yrittäjien joulupuuro 2021.
yrittäjien joulupuuro 2021.
lucia kulkue.
lasten jouluesitys.
tarja sulkala
Kirkkoherra Tarja Sulkala - kädessään Raili Väisäsen hieno kortti
juhlayleisöä.
mantelin löytäjä.
Palkittu mantelinlöytäjä
positiivinen persoona.
Tuula Härkönen oikealla
positiivinen persoona
Veikko Paananen

Aimo annos puuroa ja positiivisuutta

Molempia oli runsaasti tarjolla perjantaina 10.12 Kivirannassa, kun vietettiin perinteistä yrittäjien puurojuhlaa ja palkittiin positiivisia persoonia.

Kivirannan keittiön väki oli koristellut salin juhlakuntoon ja kattanut pöytään maukkaan joulupuuron. Mantelikin ehti mukaan, joten siinä mielessä kaikki olivat tasa-arvoisia sen tavoittelussa. Ensimmäisen kerran juhla järjestettiin vuonna 2013 ja perinteitä noudattaen siitä vastaavat edelleen kunta, seurakunta ja yrittäjäyhdistys. Ohjelmarunko on pysynyt lähes samana vuosien saatossa. Tosin alkuaikoina oli mukana ajankohtaisia katsauksia yrittäjille, mutta niistä on luovuttu ja panostettu enemmänkin vapaamuotoisempaan jutusteluun. Tänä vuonna juhlassa julkistettiin Kyyjärven positiiviset persoonat. Puurojuhlaan osallistui pöydällinen yrittäjiä ja yhteistyötahoja - kuka kiireiltään mukaan ehti.

Maukkaan puuron lisäksi saatiin nauttia Nopolan koulun 4. luokan oppilaiden esityksistä Siru Pyhälahden johdolla. Lucia-kulkueen jälkeen kuultiin kolmea taitavaa pianistia ja nähtiin hauska joulutonttujen esitys.

Kirkkoherra Tarja Sulkala piti tuttuun tapaan mieltä rauhoittavan puheen joulun lähestyessä ja Tiina Pelkosen säestyksellä laulettiin jouluisia sävelmiä.

"Virallisen" ohjelman jälkeen palkittiin kaksi positiivista persoonaa vuonna 2021 eli Tuula Härkönen ja Veikko Paananen. Hyviä valintoja molemmat. Huikean pitkä ura opettajana Tuulalla, kun hän kertoi opettaneensa kaikkia alle 60-vuotiaita kyyjärveläisiä. Viimeiset vuodet OPO:na ja hän kertoi, että varsin moni nuori haluaisi palata töihin kotikuntaan opintojen jälkeen. Usein kuitenkin maailma vie mennessään työn perässä.

Veikko tunnetaan huumorintajuisena, palvelualttiina persoonana kylällä ja laajemminkin. Tiepalvelun kautta ovat monet Veikolta apua saaneet ja hän panee usein töpinäksi huomatessaan jonkin epäkohdan vaikkapa kunnan mailla tai kiinteistöissä. Lämpimät onnittelut molemmille!

Kahvittelun lomassa kyseltiin yrittäjien kuulumisia ja toiveita kunnan suuntaan, puhuttiin niitä näitä ja visoitiin tulevaa.

Niin, ja sen mantelin nappasi tänä vuonna Timo-Jaakko Poikonen.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset