HEL Volley ja Oulun Kisko Kyyjärvellä

Liikunta ja urheilu
Hannu Kalliojärvi
Kyyjärven Kyky ry
Aaro Toppinen
Hel Volley ja Oulun Kisko
Hel Volley.
Pipojen luovutus.
Pipotus käynnissä. Hannu Kalliojärvelle luovutettiin ihan ensimmäinen seuran ulkopuolinen HelVolley-pipo. Johannelle Kykyn pipo, sukat ja muki.
Hannu Kalliojärvi ja pipo.
Lähikuva
HelVolley.
Hannu kertoo hurjia juttuja Olympiatulen yöpymisestä Kyyjärvellä 70 vuotta sitten:)
Johanna OIkari
Original Kyy Yorker

HEL Volley ja Oulun Kisko Kyyjärvellä

Kyky-Betsetin miehet saivat vapaan lauantaiaamun treeneistä kun luovuttivat vuoronsa HEL Volleylle ja Oulun miehille.

Vaalipäivän aamuharkoissa nähtiin pelureita pääsarjatasolta ja pääkaupungista. Naisten mestaruusliigaan täksi kaudeksi noussut HEL Volley Helsingistä pelasi lauantaina Liiga Plokin vieraana Pihtiputaalla, huristeli pelin jälkeen Sahapakalle yöksi ja aamutreenien jälkeen matka jatkui Nurmon Jymyn vieraaksi. On se maailma pieni, sillä uskokaa tai älkää helsinkiläisen HEL Volleyn riveissä pelaa Kyyjärven lentopallon 2000-luvun kasvatti Johanna Oikari Kyy Yorkin Kumpulasta. Toki Kyky-taustaisia naisia on nähty jo edellisellä vuosituhannellekin ja peräti palkintokorokkeella, kun Turpeisen Tuija saavutti mestaruusliigamitalin Korian Ponnen riveissä (tai Valkealan Kajossa?)

Johanna on pelannut ykkössarjaa Alajärvellä ja hänet nähtiin mestaruussarjassa Pihtiputaan Plokin riveissä jo lukioaikoina, jossa ensimmäiset liigatason pisteet on isketty. Tänä viikonloppuna hän ei kuitenkaan peleihin osallistunut, sillä harmillinen polvivamma piti pelaajan kentän laidalla. Vamma on kuitenkin paranemassa hyvää vauhtia. Iloisesti joukkue otti Johannan vastaan, joka oli seuraamassa aamutreenejä. Kykyn valmentaja Eduard Venski luovutti kunnan lahjoittamat Kyy York -mukit Johannalle sekä valmentajakaksikolle. Valmentajille vähän sillä taka-ajatuksella, että joukkue nähtäisiin Kyyjärvellä uudelleen ensi kesänä.

Kyky-Betsetin harkat teki tällä kertaa poikkeuksen ja saimme hyvän valmentaja-/ pelaajatapaamisen normi treenaamisen tilalle. HEL Volleyn valmentaja Ismo Tuominen on tuttu mies Kyky-Betsetin edellisestä liigakarsinnasta Vantaa Ducksin kanssa. Lisäksi hänellä on hienot muistot loppuottelusarjasta Hurrikaanin ja VaLepPan välillä. VaLePan riveissä nimittäin loisti tuolloin Kykyn nykyinen valmentaja Eduard Venski, joka toimi tällä kertaa mukinjakajana. Tuominen on kovan luokan ammattilainen, sillä hän saavutti SM-kultaa Perungan Poikien peräsimessä.

Toinen sunnuntaiaamun vieras oli Oulun Kisko M1-sarjasta. Kyky-Betsetin takavuosien passari Jussi Mäkinen halusi tulla Kyy Yorkiin yöpymään ja ottamaan tuntumaa Kuortaneen kohtaamiseen. Oulun Kisko oli Nurmossa lauantaina ja sunnuntaina peli Murikoita vastaan Kuortaneen Opistolla. Hieno koukkaus Nurmosta Kyyjärven kautta Kuortaneelle:) Kiskon valmentajana toimii monivuotinen Liiton aluekehittäjä Harri Paadar.

Hyvin on kiirinyt viesti eteenpäin Kyyjärvestä harjoituspaikkana. Lentopalloa tarkkaan seuraavat joukkueiden päämiehet olivat kesällä tehneet merkintöjä televisiossa Ylen kanavilta. Naisten maajoukkueen leiritystä oli kehuttu ja puitteet havaittu hyviksi jopa suurkaupungeissa. Sahapakan majoitus- sekä audiotilat sekä Ruokala Margitista Elina Ohrasen valmistamat lounaat tiedetään jo Italian lentopallon huippuvalmentajien piireissä. Tietenkin liikuntahalli ja erityisesti Ponttiset-lattian materiaali on herättänyt kunnioitusta.

Kesällä tulee muuten kuluneeksi 70 vuotta siitä, kun olympiatuli yöpyi Kyyjärvellä. Nähtäväksi jää ketkä yöpyvät 70 vuotta myöhemmin ja mitä pitää kehitellä, jotta silloinen 5.000 osallistujien määrä saadaan rikkottua. Siinä sitä on uusille B- ja C-tiimeille mietittävää heti alkuun.  

Vierailijoiden kanssa vaihdettiin lajin kuumimmat siirtouutiset ja käytiin läpi uusimmat suuntaukset nykytilanteesta. Hautomoon saatiin jotain mielenkiintoista ja se tulos nähdään tulevana suvena.

Kyky-Betset kiittää arvokkaasta vierailusta. Myös lajin asiantuntevat paikalliset tutkijat ovat saaneet huomiota lentopallopiireissä. Siitä todisteena nimettömän lahjoittajan ojentama taideteos. Sokerina pohjalla Johannan tukijoukot Kumpulasta - heille jo etukäteen kiitokset sponsoroinnista.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset