SM-mitalijuhlat Kotikylän estradilla

Liikunta ja urheilu
Kyyjärven Mediamyllärit ry
Aaro Toppinen

SM-mitalijuhlat Kotikylän estradilla

Ystävät ja sukulaiset järjestivät yllätysjuhlat Kotikylän pustoon sunnuntai-iltana mitalisateen kunniaksi.

Jarmo Lautanen nappasi kultaa ja hopeaa 28-30.1.2022 järjestetyissä hiihdon Veteraanien SM-kisoissa Valkealassa sarjassa M60. Lauantaina vapaalla hiihtotyylillä SM-kulta tuli reilun minuutin erolla seuraavaan. Sunnuntaina perinteisellä tyylillä hiihdetyssä kisassa Harri Ala-Huhta oli puolimatkassa edellä vajaat 20 sekuntia, mutta kakkos- ja kolmostilasta käytiin sekuntitaistelua kolmen hiihtäjän kesken.  Maalissa ero voittajaan kasvoi lähes minuuttiin ja kakkossijan sekuntitaistelu päättyi Jarmon eduksi parin sekunnin turvin. Perinteisen voittaja oli Virtain Urheiljoita edustanut Harri Ala-Lahti ja kolmas Petri Heinonen Espoon Hiihtoseurasta.

Mitalijuhlat ja Torilla tavataan -idean laittoivat käyntiin Kyrönlahden Tanja ja Uusisalon Maija. Jaakko hoiteli lumihommia ja äänentoistoa ja itse kukin kantoi suksensa kekoon. Paikallista suksenvalmistusperinnettäkin oli mukana, sillä kunniakujan ensimmäisenä suksiparina oli kyyjärveläisvalmisteiset Finnstar-sukset. Nyt nekin kuulivat Porilaisten marssin ensikertaa. Sukset saattavat olla jopa isä-Jussin paistamat, arveli Jarmo. Niin ja sen samassa tehtaassa valmistetun jääkiekkomailan nimi oli muuten Huron Hawk, jonka Jarmo muisti ja Jaakko sen Ameriikan etelän murteella jotenkin oudosti lausui. Vastaus kuitenkin hyväksyttiin. Kivijärveltä paikalle saapui Jarmon kova kilpakumppani takavuosilta - tällä kertaa toopinkinäytteen ottajan roolissa toiminut - Ilari Lampila. Riemastuttava tapaaminen.

Jarmo tunnetaan kovasta treenaamisesta ja hiihtoharrastuksestaan vuosikymmenten ajalta, mutta kipinä kilpahiihtoon syttyi uudelleen Kyyjärvellä järjestetyn maakuntaviestin yhteydessä kun Kannonkosken silloinen kunnanjohtaja meni kuulemma ohi tai tuli ainakin rinnalle. Ei kai nyt sentään, tuumi Jarmo pilke silmäkulmassaan ja nyt tuloksena oli kaksi SM-mitalia. Läheisten kommenteista paistoi kuitenkin eräänlainen huoli ehkä jopa liiankin kovasta treenaamisesta, kun työ rakennusalan yrittäjänä on suhteellisen raskasta.

Lauantaina luistelubaana oli hyvä, mutta Valtteri hieman sotki suunnitelmia sunnuntaille. Kilpailujännitystä oli perjantain ja lauantain välisenä yönä sen verran, ettei uni tahtonut tulla silmään. Maitoperuja ei sentään tarvinnut keittää, mutta yöllisen ruokailun jälkeen uni sitten viimein tuli. Seuraavan yön Jarmo nukkui kuin tukki, totesi valmentaja-/huoltajana mukana ollut Arto Kytölä Alajärveltä. Suksikalustoon ei kuulunut keltaiset Finnstarit, mutta jotkut oranssit.

Tällä kertaa Jarmo edusti Alajärven Ankkureita, sillä tavoitteena oli napata vielä kolmas SM-mitali viestissä. Viesti hiihdettiin 3-miehisin joukkuein.  Pienten sairastelujen takia viestijoukkuetta ei kuitenkaan saatu kasaan, joten mitali jäi tällä kertaa haaveeksi.

Jarmon hiihtouran yksi pitkän ajan tavoite on saavutettu, mutta hänet tuntien heitettiin ilmaan jo seuraava kysymys. Missä ja milloin ne Veteraanien MM-kisat on? Ja kisa-asusteissa saisi tietenkin lukea Kykyn lisäksi vaikka Kyy York Ski Team tai jotakin sinne päin.  Hiihtäjä ja huolto saivat jo Kyy York mukit kunnalta, jotka on mahdollisella MM-kisareissulla oltava mukana!

Torilla tavataan -tapahtuma taisi olla ensimmäinen laatuaan ja sitä perinnettä kannattaa jatkaa. Mäntysen Jyrki voisi tölläytellä - jos ei nyt sentään ihan Rolling Coal-tyylisesti, mutta kuitenkin vähän savuja ilmaan kesän päätteeksi jos mestaruus tänä vuonna irtoaa. Hakolan Jari puolestaan valmistautuu hyvää vauhtia ensi kesän MM-koitoksiin Tampereelle. Myös junioririntamalla on lentopallossa saavutettu SM-mitaleita. Eikä Kyky-Betsetin pelit voisi paremmin mennä, kun viikonlopun saldo oli kaksi puhdasta 3-0 voittoa ja sarjan kakkostila yksi ottelu vähemmän pelattuna.

Mitalit ja mukit jäi kuvaamatta, että sillä lailla.

 

 

 

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset