AVI kumosi sisätiloja koskevan rajoituksen

Hyvinvointi
16.02.2022
T.Pelkonen
Kyyjärven kunta
Leila Järvinen
Covid sana.

AVI kumosi sisätiloja koskevan rajoituksen


Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kumosi Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuntien alueelle 3.2.2022 antamansa päätöksen (LSSAVI/1800/2022) tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin mukaisen määräyksen ajalta 15.2.-18.2.2022. (Aikaisempi kokoontumisrajoitus oli 75 prosenttia osallistujamäärästä, määrätyillä istumapaikoilla).  Kumoaminen tulee voimaan välittömästi 15.2.2022.

Keski-Suomen sairaanhoitopiiriin jää vielä voimaan tartuntalain pykälä 58 d tilojen terveysturvallisesta käytöstä. Päätöksen mukaan tilojen käyttö on järjestettävä niin, että osallistujien ja seurueiden välillä voidaan ehkäistä lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä. Päätös on voimassa 20.2.2022 saakka.

Vaikka rajoituksia puretaan maskien käyttö, turvaväleistä huolehtiminen ja hyvä käsihygienia on edelleen paras suoja koronaa vastaan. Koronan lisäksi kosketus- ja pisaratartuntana leviävät influenssa ja norovirus, joita on myös liikkeellä. Näitä voidaan ehkäistä samoilla tavoin kuin koronaa eli maskien käytöllä, turvaväleillä ja hyvällä käsihygienialla.

Valtioneuvoston antama etätyösuositus on voimassa helmikuun loppuun saakka.

Huoltovarmuuskeskuksen tilaamia pikatestejä on tulossa jakoon myös Keski-Suomen alueen kouluille. KSSHP laatii kouluille ohjeistuksen pikatestien käytöstä. Pääsääntö on, että pikatesteillä testataan vain oireisia lapsia.

 

Ystävällisin terveisin,

Tiina Pelkonen

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset