AVI:n uudet rajoitukset ajalle 5.-18.2.2022

Hyvinvointi
04.02.2022
T.Pelkonen
Kyyjärven kunta
Leila Järvinen
Luminen talvimaisema.

AVI:n uudet rajoitukset ajalle 5.-18.2.2022

Kokoontumisrajoitukset sisätiloissa lievenevät Keski-Suomessa.

Jatkossa yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voidaan järjestää myös sisätiloissa, kunhan kaikille osallistujille on osoitettu istumapaikat ja käytössä on enintään 75 prosenttia käytettävissä olevien istumapaikkojen määrästä. Edelleen tiloja on käytettävä terveysturvallisesti. Tilojen käyttö on järjestettävä niin, että osallistujien ja seurueiden välillä voidaan ehkäistä lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä.

Ulkona järjestettäviä yleisötilaisuuksia tai yleisiä kokouksia ei rajoiteta.

Aluehallintovirasto korostaa kaikkien toimijoiden sekä kansalaisten vastuullista toimintaa
Kaikkien meidän on edelleen syytä noudattaa suosituksia lähikontaktien välttämisestä, hygieniakäytännöistä ja maskin käyttämisestä sekä huolehtia rokotussuojastamme. Vaikka koko Suomessa ollaan nyt purkamassa rajoituksia, korona ei ole keskuudestamme hävinnyt minnekään, vaan tarttuu omikron viruksen myötä erityisen herkästi henkilöstä toiseen. Kolmas rokotus antaa vahvan suojan koronan vakavaa tautia vastaan, eivätkä kolmesti rokotetut taudinkantajat myöskään levitä tautia yhtä tehokkaasti kuin rokottamattomat. Näin varmistamme osaltamme paluuta normaaliin arkeen.

Altistumisten tiedottamisesta varhaiskasvatuksessa ja koulussa luovutaan
Oleskelu koronavirukseen sairastuneen kanssa samassa luokkahuoneessa tai varhaiskasvatuksessa katsotaan pienen riskin altistumiseksi.
Kyyjärven kunta on päättänyt lopettaa varhaiskasvatuksen ja koulujen luokka-altistumisten tiedottamisen. Jatkossa vanhempia ei enää erikseen tiedoteta luokka- tai ryhmäaltistumisista. Altistumistilanteita on koulussa ja päiväkodissa niin paljon, että päiväkoti ja koulu eivät pysty enää tukemaan jäljitystoimintaa tiedottamalla. Tartuntojen määrä on lisääntynyt ja oleellista on, ettei päiväkotilainen tai koululainen mene kouluun oireisena. Huoltajien tulee kuitenkin edelleen ilmoittaa lapsen tai oppilaan poissaolosta ja tartunnasta päiväkotiin tai koululle. Kunta seuraa poissaolojen ja tartuntojen määrää päiväkodissa ja koulussa myös jatkossa.

Huomiothan Saarikan ohjeen: Samassa perheessä positiivisen kanssa asuva oireeton lapsi ei voi tulla päiväkotiin tai kouluun ennen kuin perheenjäsenen oireiden alusta on kulunut 5vrk.

Saarikan toimintaohje koronavirustapauksissa: https://saarikka.fi/korona
Koronatestauksen suhteen suositellaan tekemään herkästi kotitesti, joita on saatavilla apteekeissa ja elintarvikekaupoissa.

 

Kyllä tästä pandemiasta selvitään niin kuin tulevasta viikonlopun lumimyräkästäkin!;-)
Lumenluonti on hyvää kuntoliikuntaa. Sataman alueelle on myös tehty pulkkamäki ja hiihtoladut sekä laavu odottaa makkaranpaistajia.

Ystävällisin terveisin,
Tiina Pelkonen

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset