SPR seuraa Ukrainan tilannetta

Hyvinvointi
SPR / Kyyjärvi
Tanja Kyrönlahti
auta

SPR seuraa Ukrainan tilannetta

Suomen Punainen Risti myönsi 25.2. katastrofirahastostaan 100 000 euroa Ukrainan konfliktin uhrien tukemiseen. Varat ohjataan kansainväliselle Punaiselle Ristille, joka toimittaa kontaktilinjan molemmin puolin apua sitä tarvitseville.

Nopeaa apua kriisin keskelle. Miten katastrofirahasto auttaa? Hätäapu tarkoittaa elämän perusedellytyksistä huolehtimista: puhdasta vettä, ruokaa, saippuaa, huopia ja pressuja sekä terveydenhoitoa ihmisille, jotka ovat menettäneet kaiken. Voimme lähettää kriisialueelle tarvittaessa myös kenttäsairaalan tai esimerkiksi kalustoa ja tukea IT-yhteyksien rakentamiseen. Toimitamme avun perille yhteistyössä paikallisen Punaisen Ristin tai Punaisen Puolikuun yhdistyksen kanssa.

Tuemme katastrofirahaston avulla myös kehitysyhteistyötä. Autamme kriisin koettelemaa yhteisöä pääsemään takaisin jaloilleen, varautumaan mahdollisiin uusiin kriiseihin ja selviytymään niistä mahdollisimman hyvin.

Punainen Risti on valmiudessa auttamaan kotimaassa

Olemme valmiina auttamaan myös kotimaassa ja tilannetta seurataan aktiivisesti. Autamme aina avun tarpeessa olevia ja tuemme viranomaisia onnettomuuksissa ja häiriötilanteissa. 

– Vapaaehtoisemme kaikkialla Suomessa ovat valmiudessa auttamaan. Tuemme kansalaisten henkistä hyvinvointia ja kriisinkestävyyttä. Jaamme tilanteesta tietoa sekä henkisen tuen ohjeita. Punaisella Ristillä on myös tarvittaessa valmius vastaanottaa ja auttaa konflikteista pakenevia. Tuemme viranomaisia suojaa hakevien ihmisten vastaanotossa, vaikka hyvinkin nopeasti, kertoo kotimaan valmiustoiminnan päällikkö Aki Pihlaja.

Alla olevia otsikoita klikkaamalla pääset lukemaan aihealueittain tietoa: 

Ukrainan kriisi voi järkyttää mieltä

Lapsen tai nuoren auttaminen kriisitilanteessa.

Punainen Risti auttaa Ukrainan konfliktissa.

Sodat.

Lahjoitusvarat käytetään auttamistyöhön.

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset