Tietoa avuntarjoajille Ukrainan kriisistä

Hyvinvointi
SPR / Kyyjärvi
Tanja Kyrönlahti
avunanto

Tietoa avuntarjoajille Ukrainan kriisistä

Ukrainan kriisi on herättänyt voimakkaan halun auttaa, minkä takia viranomaiset ja järjestöt saavat runsaasti yhteydenottoja. Suomen Punainen Risti on perustanut Maahanmuuttoviraston pyynnöstä valtakunnallisen infopisteen avuntarjoajille, joka kokoaa tietoa tarjolla olevasta avusta ja välittää sitä eteenpäin avun koordinoimista varten.

Ensisijaisesti keräämme tietoa maahantulijoille tarkoitetusta avusta, kuten majoituskohteista, lahjoituksista ja palveluista. Lomakkeen kautta voi kuitenkin jättää myös muunlaisia avuntarjouksia, jotka liittyvät Ukrainan kriisistä kärsivien auttamiseen. Yksityishenkilöt, yhteisöt, järjestöt, yritykset sekä muut tahot voivat jättää ilmoituksensa tämän sivun kautta.

Tietoa kerätään, jotta apu saadaan organisoitua tehokkaasti vakiintuneiden toimijoiden kautta.

Jos aiot tukea Ukrainan kriisistä kärsiviä, tästä linkistä pääset lomakkeeseen, jolla voit ilmoittaa minkälaista apua tarjoat.

Voit ilmoittaa tarjoamastasi avusta ja saada lisää tietoa myös puhelimitse soittamalla numeroon 020 701 2001 (8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min) tai sähköpostitse osoitteesta avuntarjoukset@punainenristi.fi. Infopiste vastaa kysymyksiin arkisin kello 9–16.

Tietoa tarjotusta avusta voidaan jakaa viranomaisille, kunnille ja järjestöille. Alueelliset ja paikalliset toimijat päättävät, voidaanko tarjottu apu ottaa vastaan ja miten sitä voidaan hyödyntää.

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset