Työtaistelutoimenpiteiden vaikutus Saarikan toimintaan

Hyvinvointi
31.03.2022
Perusturvaliikelaitos Saarikka
Kyyjärven kunta
Anne-Mari Hautala
Potilasturvallisuus.

Työtaistelutoimenpiteiden vaikutus Saarikan toimintaan

Sairaala Nova on huomisaamuna 1.4.2022 alkavan Tehyn ja Superin lakon piirissä. Lakon aikana järjestetään Novassa vain kiireellistä hoitoa huolehtien kuitenkin potilasturvallisuudesta.

Saarikan alueen terveysasemat ovat avoinna normaalisti, mutta kiireettömiä ajan varauksia voidaan joutua perumaan, mikäli henkilöstöä tarvitaan Novasta siirtyvien potilaiden hoitamiseen. Kuvantaminen on suljettu 1.4.2022 alkaen myös Saarikassa. Päivystys lähettää välttämättömät kuvattavat, esimerkiksi tapaturmat Novaan kuvattavaksi.

Keski-Suomen alueella tehdään yhteistyötä potilasturvallisuuden turvaamiseksi ja välttämättömien toimintojen järjestämiseksi.

Tässä tilanteessa Keski-Suomen terveyskeskukset valmistautuvat vastaanottamaan Sairaala Novasta siirrettäviä potilaita myös ylipaikoille. Kiirevastaanottojen aukioloa terveysasemilla pidennetään tarvittaessa.

 

Lisätietoja: vt. johtava ylilääkäri Päivi Sopanen, puh. 040-4824638, hoitotyön johtaja Marjo Kotilainen, puh. 040-1512381, liikelaitoksen johtaja Riitta Hallberg, puh. 044-4598946

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset