Tenavien alkuvuoden kuulumisia

Lapset ja nuoret
25.03.2022
Varhaiskasvatus
Kyyjärven kunta
Katri Väinämö

Tenavien alkuvuoden kuulumisia

Nopolan päiväkodin 4-5 vuotiailla Tenavilla on ollut tälle vuodella kolme isompaa teemaa: avaruus, talvilajit ja savanni. 

Alkuvuonna huomasimme lasten suuren mielenkiinnon avaruutta kohtaan ja päätimme hypähtää teeman sisään. Askartelimme ryhmäämme avaruuden, sinne planeettoja ja kuun sekä tietysti ihanat astronautit seikkailemaan. Luimme aiheeseen liittyviä kirjoja, katsoimme videoita ja tutustuimme Metsämörrimme ystävään Novaan, joka sattuu olemaan avaruuden suuri asiantuntija. Katsoimmepa yksi päivä kaukoputkellakin taivaalle :)

Talvilajit olivat teemana tottakai ihan vuodenajastakin johtuen. Tänä vuonna oli kuitenkin jotain erityistä meneillään: olympialaiset. Päätimme järjestää lasten kanssa ihan omat kisat ja lajiksi valikoitui hiihto. Kisaajia oli ympäri maailmaa ja kilpailu oli kovaa. Meidän kisoissamme kuitenkin kaikki saivat mitalit :) Lapset innostuivat katsomaan myös muutamia hiihtokisoja ja jääkiekko-otteluita televisiosta. Kävi vielä niin kivasti, että niissä lajeissa Suomi nappasi mitalin.

Viimeisin projektimme on kietoutunut savannin ja sen eläinten ympärille. Idea lähti jälleen kerran lapsista. Maalasimme savannin, askartelimme kasveja ja eläimiä, luimme kirjoja sekä juhlimme onnistunutta projektia savannijuhlien merkeissä.

Kevät on jo pitkällä ja odotamme lasten kanssa innolla kesää!

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset