Lennun Klapin kuulumisia - kauppa käy!

Maa ja metsätalous
Juttuvinkki / Lennun Klapi / Leena Parkkonen
Kyyjärven kunta
Aaro Toppinen
lennu klapi.
Leena ja Sakari Parkkonen
lennun klapi.
Ensimmäinen rekkakuorma lähdössä uudelle myymäläketjulle 17.3.2022
lennun klapi.
Taatusti kuivaa kotimaista koivua!

Lennun Klapin kuulumisia - kauppa käy!

Polttopuukauppa lähti korkealentoon Ukrainan sodan myötä. Tuontipuuta Venäjältä Suomeen on tullut paljon ja nyt on suomalaisen puun vuoro olla nosteessa.

Uusin asiakkaamme on tavarataloketju. Meiltä tavaraa viedään rekkakuormittain suoraan heidän logistiikkakeskukseensa. Pienempiä toimituksia menee edelleen myös jälleenmyyville liikkeille omina toimituksinamme. Töitä siis pakkaamisen saralla riittää.

Verkkokauppa elää omaa elämäänsä. Vaivattomammin puuta ei kyllä pysty pihaansa saamaan, muutamalla napin klikkauksella ja paketti on pihassa. Paketteja lähtee ympäri Suomen. Skaala on tällä hetkellä Saariselkä, Nurmes, Hanko, Vaasa ja kaikkea mahdollista siltä väliltä. Kärkikolmikkoon menee myös Turku, Helsinki ja Tampere. Vakioasiakaskunta on alkanut muodostua hyvää vauhtia. On aina ilo saada tilaus jo aiemminkin tilanneelta asiakkaalta. Suurin menekki on isoilla 66 säkin lavoilla, mutta pieniäkin 21 säkin lavoja menee yllättävän paljon.

Irtoklapia on myyty ennätysmäärä viime syksystä alkaen.

Ulkokuivattua oli varattu talvelle isot määrät, mutta ne taisivat loppua jo syyskuun tienoilla. Sen jälkeen on myyty kuivaamossa kuivattua tavaraa suursäkkikaupalla. Sana on kiirinyt ja sen myötä asiakaskunta laajentunut. Etenkin Perhon suunnalle on viety paljon puuta. Suursäkkejä ollaan lisäksi laitettu menemään tämän talven aikana useampi rekkakuorma myös eteläisempään Suomeen, Tampereen seudulle. Saatiin sieltäkin hyvä yhteistyökumppani.

Myytävä puu on siis puhdasta kotimaista koivua. Puu kuivataan sahatavarakuivaamossa. Pituuksia löytyy 25cm, 30cm ja 33cm. Tarvittaessa saadaan tehtyä myös asiakkaan toivemitoilla, mutta nuo aiemmin mainitsemani mitat löytyy suoraan varastosta.

Koivulle on edelleen siis tarvetta ja sitä mielellään ostetaan, mikäli joku sattuu tarjoamaan. Metsäkone on ollut kahdessa vuorossa talven ajan. Hakkuita on riittänyt, mutta lisääkin saisi vielä olla.

Hakkuri vaihtui uuteen helmikuulla. Haketta menee tasaiseen tahtiin kunnan laitokseen ja samoin Piispalaan. Myös yksityisten asiakkaiden määrä on kasvanut ja piiri laajentunut Kyyjärven ulkopuolelle. Karstulalaiset ovat käyttäneet paljon haketuspalveluita samoin Perhossa on saanut käydä. Valmista tavaraa on viety jopa Äänekoskelle saakka. Ja kyllähän tässä pätee, että hyvälle tavaralle riittää markkinoita.

Kiireapulaisia on työllistettynä tällä hetkellä useampia, metsäpuolelle ja puun pakkaamiseen.

Tästä pääset tutustumaan yritykseemme ja shoppailemaan Lennun Klapin verkkokauppaan.

Terveisin

Veljekset Parkkonen Ay
Leena Parkkonen

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset