Myllyn kuulumisia

Tekniikka ja talous
11.03.2022
Kyyjärven Mediamyllärit ry
Veikko Huumarkangas
Nopolanesin kuva
Tämän vuoksi teemme kaiken sen työn.
Paletin Led-taulu
Paletin aulassa sijaitseva Led- mainostaulu
KyyYork mainostaulu
Hyvällä paikalla 16-tien varrella oleva KyyYork mainostaulu on Mediamylläreiden käsialaa. Koko 3m x 5,3m
Opastaulut
Harsunkankaan reittiopasteet myös myllyn tuotantoa
Videotuotanto kalustoa
Videotuotantokalustoa valmiina lähetykseen
Videotuotantokalustoa valmiina lähetykseen
Videotuotantokalustoa valmiina lähetykseen
Suora lähetys käynnissä
Suora lähetys käynnissä
Tuotantokamera 4K
Tuotantokamera 4K
Leikattuja tarroja
Tulostettu ja leikattu tarra
Hirvenmetsästys käynnissä kyltti
Monenlaista tulostetta ja kylttiä sitä pystyy tekemään...

Myllyn kuulumisia

Hei!
Olen kuullut monen ihmettelevän kuinka monenlaista palvelua on saatavana näin pienestä kunnasta kun Kyyjärvi on. Meillä täällä Mediamylläreillä on myös monenlaista palvelua, jota haluan nyt tuoda esille ja tiedoksi.

Mediamyllärit ry.n pääartikkeli on pitää yllä Nopolanews.fi verkkopalvelua. Kaikki toiminnot / toimintamme tähtää tähän. Olemme kehittäneet taustalle monenlaista palvelua, jolla keräämme varat Nopolanewsin ylläpitoon. Varankeruumme 4-pääkohtaa ovat:

1 Yrityksille suunnattu Nopolanewsin yhteistyökumppanisivusto.

Sivusto on Nopolanewsin yhteyteen rakennettu yritys-sivusto. Teemme yritykselle nettisivun, minkä kautta yritys pääsee osalliseksi internetin maalimaan. Sivuston luomisen jälkeen, yritys voi jakaa sivustoaan esim facebookissa, sähköpostissa yms…  Nykyisin mahdollisuudet on lähes rajattomat. Kuitenkin sivusto, missä on yrityksen kaikki yhteystiedot yms. täytyy sijaita jossain. Miksi siis ei Nopolanewsissa. Nopolanewsissa on kävijöitä kuukauden aikana edelleen noin 40 000. Mukaan tulevalle yritykselle annamme käyttäjätunnuksen, salasanan sekä opastuksen Nopolanewsin käyttöön. Yritys pääsee näin kirjoittamaan artikkeleita ja juttuja omasta toiminnastaan Nopolanewsin sivuille.  Sivustolle teemme myös ristiinlinkitykset yrityksen kotisivulle, mikäli sellainen on olemassa.

2 Paletin aulan Led-mainostaulu.

Mediamyllärit ry. hankki noin kaksi ja puoli vuotta sitten 1800mm x 3200mm suuruisen Led- taulun Kauppakeskus Paletin aulaan. Taululla olemme ilmoittaneet mm. Lentopallon Kyky-Betset M1- sarjan joukkueen kotipeleistä ja alueemme erilaisista tapahtumista jne.. Taululle myymme edelleen mainosaikaa eri yrityksille. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä, räätälöimme sinulle sopivan mainospaketin. Led-taulu on saanut kiitosta yrityksiltä, joilla on jo mainos taululla. Ennen kaikkea hyvän sijaintinsa ansiosta, Kauppakeskus Paletin aulassa.

3 Suurkuvatulosteet

Mylläreillä on kaksi erillistä suurkuvatulostinta. Canon IPF 8400 on tarkka valokuvatulostin. Tulostinleveys on 111,7 cm. Tulostimella voidaan tulostaa noin 20 erilaista materiaalia. Valokuvapaperista vinyyliteippiin, sekä mm. erilaiset canvas kankaat. Myös erilaiset Filmit voidaan tulostaa tällä koneella. Canonissa on siis erittäin tarkka tulostusjälki. Tulostin toimii mustesuihku periaatteella ja se on kaksitoistaväri tulostin. Teemme tällä esim. valokuvasuurennoksia erilaisiin tarpeisiin. 

Toinen suurkuvatulostin MIMAKI CJV 300-130, on meillä ollut noin vuoden ajan. Tulostin toimii liuotin pohjaisella musteella ja se on nelivärinen. Värit sisältävät UV-suojan. Tulostimen kapasiteetti on hurjat 105 m2 tunnissa. Toki tarkempaa tulostusjälkeä täytyy ajaa hieman hitaammin. Tulostusmateriaaleja on saatavana tähän koneeseen noin 120 erilaista. Tällä koneella voi tehdä myös muotoon leikattuja tarroja, kyseessä siis on leikkaava tulostin. Parhaiten tulostimen jäljen ja mahdollisuudet näkyy valtatie 13 varrella olevassa Kyy York mainoksessa sekä Kyyjärven kunnan isossa mainos-seinässä Kyyjärven jalkapallokentän vierellä. Mainoksen koko muuten 3m x 20m ja mainokset tietenkin molemmin puolin.

Mainokset tarvitsevat tukevan taustalevyn. Mylläreillä on tarjolla eri tilanteisiin sopivat sileät Forex levyt, sekä kennomuovilevyt. Viimeksi teimme Harsunkankaan kehittämishankkeelle opaskyltit. Kylteissä käytimme 8 mm kennomuovia, tulostimme Adhesive Vinyl teipille ja lämpölaminoimme kyltit sään kestäväksi. Voit tutustua kyltteihin, kun käyt ulkoilemassa Harsunkankaan maastossa.   

Mainostulosteisiin kuuluu myös laminointi. Käytössämme on RollLam merkkinen laminointikone, koneella voimme laminoida tulosteemme säänkestäväksi. Lisäksi on olemassa pienempi laminointikone jolla laminoimme kaikki pankkikorttikokoisesta aina A-3 kokoiseen saakka.     

4 Videokuvaus / suorat netti-tv lähetykset, sekä tallenteet.

Otsikkokin sanoo jo mitä videointi pitää sisällään. Tähän liittyy myös paljon erilaisia toimintoja. Mediamylläreiden kalusto on monipuolista ja se mahdollistaa erilaisten tilaisuuksien taltioinnin. Viime aikoina olemme kuvanneet etupäässä kunnanvaltuustojen kokouksia. Nämä kuvaukset tehdään 4k robottikameroilla. Valtuutettujen puhuessa äänet saadaan kuuluviin Shure kongressimikrofoneilla. Meillä järjestelmään on varattu noin 30 mikrofonia. Olemme tehneet vuosien saatossa paljon erilaisia lähetyksiä. Suurin työ teknisesti oli Keski-Suomen maakuntaviestin kuvaukset. Tuona päivänä mylläreinä hääri 26-henkilöä. Kameroita oli pitkin Harsunkangasta valokuitujen päässä. Hiihtostadionilla Paletin takana oli studio rakennettu isoon pakettiautoon, jossa oli oikein myllytunnelma. Kaikkine koneineen ja laitteineen, autossa istui lähes 10-henkilöä. Drone lenteli ilmassa ja antoi suoraa kuvaa alueelta. Robottikameroita surrasi hiihtostadionilla. Hiihtoaika, tulokset ja selostus tuli viereisestä linja-autosta suoraan lähetykseen. Suvi Kantonen haastatteli yritysten edustajia esiintymiskärryn lavalla lähetykseen ja tietysti paikanpäällä olevalle yleisölle. Huh..huh.. vieläkin hengästyttää kun tätä muistelee ja kirjoittaa. Kuitenkin tuo kaikki tuo esille sen, mitä palveluita me täällä Mylläreillä pystymme tarvittaessa tarjoamaan. Lisäksi tähän kuuluu myös yhtenä osana tapahtuman äänentoistopalvelu joka liitetään olennaisena osana tapahtumaan. Nyt korona-aikana on kehitetty myös erilaisia kokousten lähetys kokonaisuuksia, joissa on mukana Zoomit yms. Olemme myös kehittäneet videokuvauksen etäohjausta. Testiä on tehty esim. siten, että kamera on sijainnut Kivijärvellä ja ohjaus etänä Kyyjärveltä. Hyvin toimii… Millaisia mahdollisuuksia se sitten tuo tullessaan, on vielä hämärän peitossa. Ensimmäisenä tulee mieleen kunnanvaltuustojen kokoukset.

Paljon on kyselty videoita, jotka on jääneet näkymättömiin Nopolanewsin 3.0 sivustouudistuksen myötä. Nämä vanhassa formaatissa olevat videot, ei todellakaan näy tässä uudessa sivustossa. Vanhan formaatin videoikkuna on poistunut markkinoilta. Suunnitteilla onkin hanke, jolla saadaan nämä videot taas näkymään. Se vaatii kyllä sitten taas yhden ponnistuksen ja lisää rahaa toteutukseen.

Jakelukanavat ovat edelleen samat kun aikaisemminkin, pienin lisäyksin. Jakelijana toimii kaksi erillistä palvelinta Kaustisella. Ensimmäinen jakaa ja tallentaa videoa Nopolanewsin netti-tv:n 1- kanavalle ja toinen palvelin jakaa ja tarvittaessa tallentaa kuvaa IPTV Maxvision kanavalle sekä Nopolanewsin netti-tv:n 2-kanavalle. Nykyisin teemme myös lisäksi, mikäli asiakas haluaa, suoria lähetyksiä YouTubeen ja esim. lentopalloa Ruutu+ kanavalle.

Yhteisöllisyys

Edelleen tarjoamme Nopolanewsin alustan yhteisöille ilmaiseksi. Vaikkakin olemme havainneet pientä hiipumista tiedotustoiminnassa, toiveissamme on, että eri yhteisöt, ”huomaisivat kuinka tärkeää on” esim. Paikallisten juttujen / kulttuurin tallentaminen. Nykyisissä facebookissa yms… olevat kirjoitukset ja kuvat jne.. saattavat olla kohta menneen talven lumia, niin sanotusti. Jos et jaksa olla aina tykkäämässä ja peukuttamassa kavereiden juttuja, niin kohta saatat hukata kaverin kirjoittaman jutun johonkin kaukaisuuteen.
Kaino vieno ehdotukseni onkin, että jatketaan hyväksi todettua toimintaa. TÄÄ ON MEIDÄN KAIKKIEN JUTTU.

Muuta toimintaa

Näiden lisäksi kaiverramme esim. palkintoihin ja viirilaattoihin tekstejä. Vaihdamme kellon pattereita, opastamme tietokoneiden ja muiden sähköisten tietoliikennevälineiden käytössä. Sekä pidämme pannua kuumana, jos vaikka joku sattuisi pyörähtämään kahvilla.

Terveisin Veikko

   

 

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset