Kyy York - elinvoimailtakoulu Nopolan koululla 21.3

Työ ja yrittäminen
17.03.2022
Kyyjärven kunta
Aaro Toppinen
valtuuston elinvomailtakoulu.

Kyy York - elinvoimailtakoulu Nopolan koululla 21.3

Maanantaina 21.3 ei ole varsinaista valtuuston kokousta, mutta avoimeen elinvoimailtakouluun kutsutaan mukaan maatalousyrittäjät, yksityisyrittäjät ja yritysten edustajat kuulemaan ajankohtaisia uutisia ja keskustelemaan tulevasta.

Iltamissa saat ajankohtaista tietoa mm. yritysten omistajanvaihdoksesta, Biotalousintituutin monipuolisesta tarjonnasta ja Leader Viisarin terveiset. Illan päätteeksi tutustutaan elinvoimatiimien toimintaan ja käynnistetään konkreettiset toimet ryhmätyöskentelyn merkeissä.

Illan ohjelma (jokaisen session jälkeen on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja keskustella lyhyesti, tilaisuuden lopussa vapaata keskustelua)
 

klo 17.00-17.45
Biotalousinstituutin esittäytyminen


Biotalousinstituutin johtaja Minna Lappalainen kertoo ajankohtaiset kuulumiset Saarijärvellä toimivan Biotalousinstituutin toiminnasta sekä BioPaavon kuulumiset lisäksi kuullaan käynnissä olevista Hackathoneista. Puheenvuoron saa myös POKE:n koulutusjohtaja Pekka Janhonen, joten hyvä kattaus tarjonnasta on luvassa.

BioPaavon tavoitteena on vahvistaa, löytää ja synnyttää uutta liiketoimintaa, joka liittyy biotalouden toimintaympäristöön: metsään, maatalouteen, uusiutuvaan energiaan, veteen ja ympäristöön, Tule kuulemaan Biotalouden ja älymaatalouden uusimmat kuulumiset. Tavoitteena on luoda Tarvaalan kampuksesta biokierto- ja digitalouden yritysten avoin TKI- ja koulutusympäristö, joka mahdollistaa kustannustehokkaan tuotekehitys- ja testaustyön sekä uusien ratkaisuiden jalkauttamisen koulutuksen avulla aidossa biotalousympäristössä. Tarjoamme seutukunnan yrityksille uusia mahdollisuuksia. Tiedon jakamisen rinnalla kävisimme mielellämme myös avointa vuoropuhelua kuntapäättäjienne ja yrittäjienne kanssa yhteistyömahdollisuuksista ja niiden kehittämisestä – niin meidän JAMKin kuin POKEn toimesta.


klo 17.45-18.00
Kahvia ja pullaaklo 18.00-18.15 
Tarvitsetko apua omistajanvaihdokseen?

Kehittämisyhtiö Witas Oy:n omistajavaihdosasiantuntija Tarja Vartiainen esittelee OmistajaKS-omistajavaihdoksista elinvoimaa -hanketta ja vastaa ajankohtaisiin kysymyksiin.


klo 18.15-18.30
Leader Viisarin tulevan ohjelmakauden osallistuvan valmistelun esittely

Leader Viisari valmistelee tänä keväänä uuden alueellisen kehittämisstrategian vuosille 2023-2027. Valmistelun aikana punomme yhteen Viisarin eri sidosryhmien näkökulmat ja kiteytämme, mitkä ovat alueen toimijoiden mielestä tärkeitä yhteisiä kehittämisen tavoitteita ja paikallisia tarpeita.
Viisari ry:n yhteisökehittäjä Päivi Kivelä alustaa aiheesta.


klo 18.30-19.45
Kyy York -elinvoimatiimien esittely ja ryhmätyöskentelyä

Kyyjärven kunnan elinvoimakoordinaattori Aaro Toppinen esittelee elinvoimatiimit ja käynnistää konkreettiset toimet valtuutettujen ja yrittäjien välillä. Alustavasti osallistujat voivat miettiä valmiiksi mikä tiimeistä on lähinnä omaa ajatusmaailmaasi ja mitä konkreettisia toimienpiteitä aletaan ajaa eteenpäin.

Tiimien pääkategoriat ovat:

A = Asuminen ja ympäristö

B = Business eli yritys- ja liiketoiminta

C = Communications eli viestintä, kulttuuri ja tapahtumat

D= Digitaalisuus

E= Energia ja biotalous

 

Tervetuloa mukaan!
 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset