Maaseutuasumisen tulevaisuus on toivoa täynnä - tulevaisuusilta 22.3.2022

Vapaa-aika
Kyyjärven Mediamyllärit ry
Aaro Toppinen
tulevaisuusilta.

Maaseutuasumisen tulevaisuus on toivoa täynnä - tulevaisuusilta 22.3.2022

Viisari kutsuu pohjoisen Keski-Suomen asukkaat, yhdistykset ja yrittäjät yhteiseen tulevaisuusiltaan tiistaina 22.3. Tilaisuus järjestetään yhtä aikaa Microsoft Teamsissa ja yhdeksässä eri kohtaamispaikassa eri puolilla aluetta.

Kiikaroi hetki tulevaisuuteen: Keitä pohjoisessa Keski-Suomessa mahtaa asua vuonna 2030? Miten asukkaat elättävät itsensä? Entä miten he asuvat ja mitkä asiat ovat heille tärkeitä? Mitä meidän tulisi tehdä nyt, jotta voisimme luoda tulevaisuuden asukkaille hyvän paikan elää, tehdä töitä ja yrittää?

Useat yhteistyökumppanit järjestävät lähitilaisuuksia yhdessä Viisarin kanssa. He avaavat valtuustosalien, yhteisten työtilojen, hubien ja koko kansan olotilojen ovet paikallisten tulevaisuuden tekijöiden kohtaamisille. Avoimia kokoontumispaikkoja on yksi kussakin pohjoiskeskisuomalaisessa kunnassa.

Viisari toteuttaa tulevaisuusillan osana tulevan ohjelmakauden ja uuden kehittämisstrategian valmistelua. Perimmäinen tavoite on virittää toiminta-alueen asukkaat ideoimaan, keskustelemaan ja kehittämään yhdessä paikallisia, ihmisten kokoisia ratkaisuja aikamme isoihin haasteisiin. Näin haluamme valaa uskoa siihen, että suurten mullistusten ja kriisienkin keskellä teemme oman kotiseutumme tulevaisuutta itse – omilla valinnoilla ja päätöksillä.

”Kun pyrimme katsoa hieman pidemmälle tulevaisuuteen ja verkostoitumaan ennakkoluulottomasti yli rajojen, se lisää suvaitsevaisuutta uusia ideoita, virtauksia ja ihmisiä kohtaan. Tämä puolestaan tekee alueesta entistä kiinnostavamman ja sitouttavamman asuinpaikan myös uusille tulokkaille. Siitä voi käynnistyä hyvä kierre, joka mahdollistaa sellaisia rohkeita avauksia, joita emme vielä tänä päivänä pysty kuvittelemaan”, visioi Viisarin yhteisökehittäjä Päivi Kivelä.

Faktoihin perustuvaa toivoa maallemuuton tulevaisuuden mah­dol­li­suuk­sis­ta

Yhteisen keskustelun vauhdittajana illassa on mukana maallemuuton asiantuntija Johanna Niilivuo Suomen Kylät ry.stä. Hän valottaa tutkimukseen perustuvaa suurta kuvaa maallemuutosta sekä vinkkaa osallistujille maallemuuton kehittämisestä ja kunta-kyläyhteistyöstä. Pihtiputaalaiset juuret ja vankka paikallistuntemus alueesta lisäävät uskottavuutta Johannan viestiin: ”Haluan luoda faktoihin perustuvaa toivoa maaseutuasumisen ja maallemuuton tulevaisuuden mahdollisuuksista."

Tule mukaan ja tuo esiin ajatuksesi alueen, kylien ja keskustojen kehittämisestä, keskustele ja kommentoi muiden ehdotuksia yhdessä tekemisen ja innostavan tulevaisuustyön lisäämiseksi. Paikallisporukat kokoontuvat lähitapaamisiin eri puolilla Viisarin aluetta 22.3. klo 17.30 alkaen. Muutokset ovat mahdollisia, joten seuraa ilmoittelua paikallislehdissä ja sosiaalisessa mediassa (Leader Viisari Facebookissa ja Instagramissa) sekä Viisarin nettisivuilla.

Microsoft Teams -tilaisuus alkaa klo 18.00, mutta ota yhteys ajoissa klo 17.30 alkaen. Liity kokoukseen Microsoft Teamsissa käyttämällä seuraavaa linkkiä: https://urly.fi/2vzr

Lähitilaisuuksien kohtaamispaikat toiminta-alueella 22.3. klo 17.30-20:

  • Kannonkosken kunnankirjasto, Opintie 2C (yhteyshenkilöt Tarja Alainen ja Sanna Aho)
  • Karstulan Heikin Tupa, Virastotie 3 (yhteyshenkilö Tiina Saarinen)
  • Kinnulan koulukeskus, valtuustosali, Keskustie 27 (yhteyshenkilö Marja Lehtonen)
  • Kivijärven kunnan valtuustosali, Virastotie 5 A, (yhteyshenkilöt Pirkko Oinonen ja Hannu Ahonen)
  • Kyyjärven Kiviranta, Kivirannantie 4 (yhteyshenkilö Aaro Toppinen)
  • Pihtiputaan HUBteekki, Keskustie 14 (yhteyshenkilö Miia Hiironen)
  • Saarijärven Kehräkumppanit, Olotila, Kauppakatu 8, 2. krs (yhteyshenkilö Ville Rautiainen)
  • Viitasaaren Lennätin / Digikeskus, Keskitie 4 (yhteyshenkilö Helena Raatikainen)
  • Äänekosken ÄäneHub, Piilolantie 17, G-rakennus (yhteyshenkilö Pekka Ouli)

Lisätietoja Asukkaiden tulevaisuusillasta ja sen järjestelyistä:

Yhteisökehittäjä Päivi Kivelä, puh. 050 5645483, s-posti paivi.kivela@saarijarvi.fi

Seuraa Facebook-tiliä: Leader Viisari ry – paikallista kehittämistä
Seuraa Instagram-tiliä: leaderviisari

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset