Uusi yritys: Kunnanvirasto palaa juurilleen

Työ ja yrittäminen
Kyyjärven kunta
Aaro Toppinen
Kunnanvirasto muuttuu realisointiliikkeeksi.
Antti Mäki ja Tiina Pelkonen.
Tauluja kunnanvirastossa.
Tandefeldin muotokuvaa ei ainakaan vielä loydy.
Piikojen kammari
Piikojen kammari sisustusvaiheessa.
Lasitavaraa
Parhaat helmet nettikauppaan / -nettivaraukseen?
Löytöjä?
Löytöjä tältä osastolta?

Uusi yritys: Kunnanvirasto palaa juurilleen

Nimi vahvistuu lähipäivinä, mutta realisontiliikkeen avajaisia vietetään vappuna, lupasi Antti Mäki.

Kyllä varmaan Oskari Pölkkiä ja muita edesmenneitä kauppiaita nyt hymyilyttäisi, kun entinen kunnanvirasto byrokratian vuosiensa jälkeen palaa juurilleen eli siihen käyttöön mihin se on aikanaan rakennettu. Samoin olisi suu vehnäsellä 1700-luvun lopulla vaikuttaneella Vaasan läänin maaherralla Adolt Tandefeltillä, joka puuhasi Lintulahden markkinoita ja jopa kauppalaa risteysalueelle. Aprillipilan puolelle menee, jos väittää että nimeksi hän suunnittelu Kyy Yorkia. Historiakatsaus päättyy tähän, mutta sitä voisi Niemisen Mauri jatkaa. Tandefeldia koskevat poiminnat oli nimittäin Maurin Elämää Noposenahossa kirjasta.

Realisointiliikkeen taustalla ovat Antti Mäki ja Mauri Ahopelto, joilla molemmilla on pitkä kokemus niin realisointilliikkeen pyörittämisestä kuin kaupan alaltakin. Löytöjen lisäksi liikkeestä saa jatkossa myös päivittäistavaraa, eläinten ruokaa ja pientarvikkeita kodin tarpeisiin. Pitkästä aikaa jopa rautanauloja, lupaili Antti. Valikoima laajenee ja tarkentuu kysynnän mukaan. Paikka risteysalueella Paletin kupeessa on erinoimainen ja täydentää alueen kinnostavuutta. Antti totesi, että liike ei ole varsinainen kirpputori, mutta etenkin kesällä panostetaan erilaisiin tapahtumiin yhdessä eri toimijoiden kanssa. Pienellä visioinnilla läheltä loytyy paikka kripputorillekin ja parilla purkilla maalia saisi maalattua toriruudut vaikka Esson pihaan.

Kunta laittoi kiinteistön kiertoon ja nyt sen omistaa Kyyjärven Road House Oy, joka puolestaan vuokrasi sen yrityskäyttöön. Ja jos jatkossa Kyyjärveltäkin saa rautanauloja, niin eikös se oli ihan hyvä asia:)

Kunnanjohtajan kanssa poikettiin pikavisiitillä ja hyvin oli jo Piikojen kammarissakin hyllyillä tavaraa.

Tervetuloa Kyy Yorkiin - asiakkaat ja yrittäjät!

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset