Satuja ja lukijoita

Kulttuuri
Kyyjärven kunta
Tiina Honkonen
Satutunti.
Halaus.
Noita-akan halaus.
Palkinto.
Noita-akan tehtävien suorittamisesta sai palkinnon.
Satutunti.
Satutunti pienille lapsille.
Satutunti.
Tämän satutunnin aiheena olivat äidit.
Satutunti.
Eskaritkin kävivät satutunnilla.
Eliisa.
Eliisa on kova lukija.

Satuja ja lukijoita

Satutuntien tunnelmaa ja Eliisan kirjavinkkejä.

Lukuisia lukuhetkiä – hanke on lähtenyt käyntiin iloisten satutuntien myötä. Kevään aikana siellä on nautittu satujen lisäksi noita-akan järjestämistä tehtävistä, koristeltu satupuuta ja tehty tarinoita äideistä. Ja hauskaa on ollut!

Olemme myös alkaneet esittellä facbook- ja instagram -sivuillamme, millaisia lukijoita Kyyjärveltä löytyy. Ensimmäisenä esittelyvuorossa on ollut Eliisa. Tässä tännekin tarinaa Eliisasta lukijana ja mainioita kirjavinkkejä häneltä.

Eliisan ensimmäinen lukukokemus, jonka hän muistaa, on kansakoulun ensimmäisiltä luokilta. Kirja oli Pekka Töpöhäntä ja se jäi Eliisan mieleen. Oli muutenkin hienoa saada kirjastonumero ja lainata koulun kirjastosta kuin isot tytöt.

Eliisa on kova lukemaan ja lähes kaikkiruokainen lukemisen suhteen. Kesäisin on kuitenkin aina dekkarikausi. Hän kaipaisi uutta Agatha Christietä eli dekkareita, joissa ei mässäiltäisi kauheuksilla, vaan keskityttäisiin rikoksen ratkaisemiseen. Nita Prousen Huonesiivoja tuntuu tällaiselle kirjalle.

Eliisa suosii enemmän kotimaista kirjallisuutta, mutta varsinkin dekkareissa myös käännöskirjoja. Kansalaisopiston lukupiirissä lukutottumus on laajentunut entisestään ja luettavaksi tullut kirjoja, joihin ei ehkä muuten olisi tarttunut. Lukemisessa viehättää se, että saa itse muodostaa mielikuvat ihmisistä ja paikoista.

Ja tässä vielä lisää lukuvinkkejä Eliisalta: Matt Haigin Keskiyön kirjasto ja Kuinka aika pysäytetään. Kirjat pistivät miettimään, niitä Eliisa pohti vielä kauan jälkeenpäin. Niissä oli hieman scifimäistä sadunomaisuutta. Anneli Kannon Rottien pyhimys oli kirja, joka herätti halun lähteä katsomaan Hattulan kirkon maalauksia. Chimamanda Ngoz Adichienkin kirjoissa taas pääsee tutustumaan toisen maan kulttuuriin ja oppimaan siitä. Lukemisen arvoisia kirjailijoita ovat myös mm. Miika Nousiainen, Anni Kytömäki, Satu Vasantola, Tommi Kinnunen, Rosa Liksom (erityisesti Väylä).

Kiitos Eliisa tarinasta ja kirjavinkeistä!

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset