Sisältää kirjavinkkauksia

Kulttuuri
Kyyjärven kunta
Tiina Honkonen
Virtuaalinen kirjavinkkaus.
Virtuaalista kirjavinkkausta 4. luokkalaisille.
Kirjavinkkausta 6.luokkalaisille.
Ja kirjallisuusfestivaalien kirjavinkkausta 6. luokkalaisille.
Jaakko.
Jaakko on kirjojen ystävä.
Tokaluokkalaiset.
Tokaluokkalaiset kevään viimeisellä kirjastokäynnillä.

Sisältää kirjavinkkauksia

Lukuisia lukuhetkiä- hanke on taas ollut vauhdissa.

  

Kirjastossa on oltu toukokuussa festaritunnelmissa. 4. ja 6. luokkalaiset pääsivät nimittäin osallistumaan virtuaaliselle lasten ja nuorten kirjallisuusfestivaalille. Tämä LANU! olikin uusi ja kiinnostava kokemus. Ohjelmassa olivat Sini Helmisen pitämät kirjavinkkaukset, joiden jälkeen oppilaat pääsivät lainaamaan vinkattuja kirjoja. Hyvin löysivät kirjat lukijansa!

Olemme alkaneet esitellä kirjaston somekanavilla, millaisia lukijoita Kyyjärveltä löytyy. Nyt esittelyvuorossa on ollut Jaakko. Laitetaanpa siis tännekin juttua Jaakosta lukijana.

Jaakko arvostaa kirjoja, kirjailijoita ja kirjastoa suuresti. Kirja on kaveri, eikä sen kanssa ole koskaan yksin. Kirja on heti valmiina käyttöön ja sen lukemista on helppo jatkaa siitä, mihin on viimeksi jäänyt.

Lukeminen on tapa ja rauhoittumisen keino. Siihen täytyy keskittyä ja unohtaa muut asiat. Jaakon lukumaku vaihtelee fiiliksen mukaan, välillä on montakin kirjaa kesken. Maailmassa on paljon hyviä kirjoja ja kaikkia ei ehdi lukea. Jostain täytyy kuitenkin aloittaa!

Jaakolla kirjojen valinta perustuu sattumaan ja muilta saatuihin suosituksiin. Lomareissulla hotellin kirjavalikoimista luettavaksi tarttui Esa Sirenin sotakirja. Kirja sai tutustumaan enemmänkin Sirenin tuotantoon. Kirjoissa on sodan kauheutta, mutta ne myös tempaavat mukaansa. Jaakko tykästyi kovasti myös Samuli Paulaharjun kirjaan Suomenselän vieriltä. Siinä on hienoa kulttuurin kuvausta seutukunnalta.

Elämäkerratkin kiinnostavat, erityisesti muusikoista kertovat. Esimerkiksi Juicesta, Metallicasta ja Motörheadista kertovat kirjat on luettu. Kauko Röyhkän kirjat ovat hyvää ja helppoa luettavaa, vaikkakin erityyppistä kuin miehen musiikki.

Jännityskirjatkin maistuvat. Kaverilta Jaakko sai vihjeen lukea Jorn Lier Horstin Luolamies. Tämä oli hyvä kirja, mutta kaikki kirjailijan kirjat eivät olleet yhtä hyviä. Dekkaristi Markku Ropponen taas kirjoittaa helppoa ja vetävää tekstiä, joka sopii hyvin lukuharrastusta aloittelevalle. Ja Reijo Mäen Vares - kirjat ovat Jaakon mielestä selkeämpiä kirjoina kuin elokuvina, joten nekin ovat hyvää luettavaa.

Kiitos Jaakko jutusta ja mainioista kirjavinkeistä! Nyt kaikki lainaamaan kesälukemista!

P.S. Tänään tokaluokkalaiset olivat kevään viimeisellä kirjastokäynnillä. Runsas sade yllätti innokkaat lukijat ja vierailu venyi tarkoitettua pidemmäksi. Sehän ei kuitenkaan ketään haitannut, kerrankin oli aikaa etsiä hyviä kirjoja ja lukea rauhassa.

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset