SUP-lautoja nuorten/kuntalaisten käyttöön

Lapset ja nuoret
19.08.2022
Karstulan-Kyyjärven 4H-yhdistys ry
Jaana Ojala
SUP-lautoja nuorten käyttöön

SUP-lautoja nuorten/kuntalaisten käyttöön

4H-yhdistys haki hankerahaa nuorisotilojen kehittämiseen. Saimme huikeat 2000€ ja niillä on ostettu nuorisotalolle neljä SUP-lautaa tarvikkeineen.

Osuuskauppa Keskimaan Ilo auttaa -hyväntekeväisyyslahjoitus kohdistuu tänä vuonna keskisuomalaisiin nuoriin. Yhdeksi lahjoituksen kanavaksi valikoitui Keski-Suomen alueen nuorisotilat. Lahjoituksen avulla halutaan parantaa nuorten tiloja joko kunnostamalla tai hankkimalla tiloihin nuorten tarpeiden mukaisesti välineitä viihtymiseen ja yhdessä tekemiseen.

Ilo auttaa lahjoituksen koordinoimiseksi Nuorten Suomi kartoitti kyselyllä Keski-Suomen alueen nuorisotilojen kunnostus- tai kalustustarpeita maaliskuussa 2022. Kyselyyn vastanneilla nuorisotiloilla oli mahdollisuus hakea avustusta nuorisotilojen tarpeisiin. Karstula-Kyyjärven 4H-yhdistys haki rahoitusta Kyyjärven nuorisotilalle. Ajatuksena oli hankkia SUP-lautoja ja lisätä nuorten harrastusmahdollisuuksia ja monipuolistaa kesäajan toimintaa.

Saimme rahaa 2000€ ja niillä on nyt hankittu neljä SUP-lautaa tarvikkeineen. Laudat ja pelastusliivit ym. tarvikkeet ovat nyt saapuneet. Välineet ovat nyt nuorisotalo Rientolassa. Tuotteet ovat vielä paketissa, mutta ovat käytettävissä. SUP-lautojen käyttö on alle 20-vuotiaille maksutonta. Niitä saa lainata vuorokaudeksi tai viikonlopuksi kerrallaan. Mikäli muut yli 20 vuotta täyttäneet kuntalaiset haluavat käyttää SUP-lautoja ovat ne vuokrattavissa hintaan 25€/pv/kpl tai 45€/kpl/viikonloppu (viikonlopuksi laudat luovutetaan jo perjantai-iltana, palautuksesta sovitaan erikseen).

Varaukset pitää tehdä viimeistään kaksi päivää ennen lainapäivää (koskee kaiken ikäisiä). Alle 18-vuotiaille annetaan SUP-laudat lainaan vain huoltajan suostumuksella (esim. huoltaja mukana noutamassa lautoja tai lupalomakkeella). SUP-lautoja voi varata numerosta p. 044 059 6621. Varaukset mieluiten viestillä ja ilmoituksen yhteydessä nimi, käyttäjän ikä mikäli kyseessä on nuori ja SUP-lautojen määrä. Maksu käteisellä ja tuotto käytetään nuorisotalon tarvikehankintoihin.

Tarkemmat ohjeet ja lainauslomakkeet julkaistaan myöhemmin, kun kaikki saadaan tehtyä ja suunnitellaan tarkemmin lainauksien organisointitiimi. Muistathan, että 4H-yhdistyksessä ei ole toistaiseksi viikonloppupäivystystä, joten varaukset sen mukaan. Nyt kausi on kohta loppusuoralla, joten mennään nyt tällä suunnitelmalla ja kehitetään tähän toimiva systeemi ensi keväälle. Mukavia SUPPAILU-hetki toivottaa Karstula-Kyyjärven 4H-yhdistys. 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset