Hyvinvoiva Kyy-York -hanke jatkuu syksyllä 2022

Liikunta ja urheilu
22.08.2022
Kyyjärven kunta
Maija-Liisa Immonen
nopolanews

Hyvinvoiva Kyy-York -hanke jatkuu syksyllä 2022

Aikuisten liikunnallisen elämäntavan edistämiseen tähtäävä Hyvinvoiva Kyy-York -hanke jatkuu syskyllä. Seurravana alkavat sauvakävely ja naisten ja miesten kuntosaliryhmät. Sauvakävely alkaa torstaina 22.9.2022 klo 18.00-19.00, kokoontumisia on 9 kertaa. Kuntosaliharjoittelun perusteet ryhmä naisille alkaa tiistaina 4.10.2022 klo 20-21 ja torstaisina 6.10.2022 klo 20-21 miehille. Kuntosaliryhmätkin kokoontuvat 9 kertaa. Ilmoittautumiset ryhmiin 2.9.2022 mennessä, sauvakävelyyn Tanja Kyrönlahdelle, kyronlahti.tanja@gmail.com tai 040 516 7366 ja kuntosaliryhmiin Jarkko Parkkoselle, jarkko.parkkonen@edu.kyyjarvi.fi tai 044 4597 050.

Lisäksi syksyn aikana Tuija Silver-Lager Alajärveltä pitää kaksi hyvinvointiin liittyvää luentoa. Ravinto hyvinvoinnin tukena - luento on ke 12.10. klo 17.30 ja Kehon hyvinvointi ja palautuminen -luento 2.11. klo 17.30-18.30. Näistä tiedotetaan myöhemmin.

Alla tietoa sauvakävelystä ja kuntosaliohjauksesta.

Sauvakävely

Säännöllisesti sauvakävelyä harrastamalla saa lukuisia terveysvaikutuksia. Sauvakävely kehittää sekä kestävyys- että lihaskuntoa monipuolisesti, koska siinä käytetään koko kehon lihaksistoa. Käsien käyttö aktiivisesti nostaa sykettä ja tehostaa hapen ja energiankulutusta enemmän kuin tavallinen kävely. Sauvakävelyn on todettu laskevan riskiryhmään kuuluvilla huonoa LDL-kolesterolia, verenpainetta ja painoa. Samalla kestävyyskunto kohenee merkittävästi. Sauvat vähentävät polviin kohdistuvaa rasitusta, ehkäisevät selkäongelmia ja voivat auttaa niska- ja hartiaseudun lihaskipuihin. Fyysisten vaikutusten lisäksi luonnossa kävely on mieltä virkistävää. Sauvakävely on myös turvallinen liikuntamuoto, koska sauvat ovat tarvittaessa tukena liukkaalla tai epätasaisella alustalla. Ulkoilulajina se soveltuu kaikille ikäryhmille ja sitä voi harrastaa niin aloittelijat kuin kilpaurheilijat sekä ne, joiden toimintakyky ja liikkumiskyky ovat jo hieman heikentyneet. Iäkkäälle liikkujalle sauvat antavat tukea myös liikehallintaan. 

Sauvakävelyssä 9 kokoontumista, jossa käydään sauvakävelyn tekniikkaa, ideoita peruslenkkiin, kehonhuoltoa sekä nautitaan tulevasta syksystä ulkoilun parissa.

 

Kuntosaliharjoittelu 

Kuntosaliharjoittelu parantaa mm. kehonhallintaa, lisää lihasvoimaa ja tasapainoa.  Harjoittelu vähentä selkä- ja niskakipuja.  Kuntosaliharjoittelulla on monia muitakin terveysvaikutuksia. Sekä naisille että miehille alkavat omat kuntosaliryhmät. Ryhmissä käydään läpi kuntosaliharjoittelun alkeita ja tutustua laitteisiin sekä niiden turvalliseen käyttöön. Käymme läpi myös ravinnon merkitystä harjoitteluun. Kokoontumisia on 9 kertaa syksyn aikana. 

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset