Uusia vapaaehtoisia etsitään

Hyvinvointi
02.09.2022
Kyyjärven kunta
Maija-Liisa Immonen
Vapaaehtoistyöhön on koulutusta

Uusia vapaaehtoisia etsitään

Hykari -hanke (2022-2024) on käynnistänyt yhteistyön Spr:n, Eläkeliiton ja Kyyjärven kunnan kanssa. Tarkoituksena on lisätä ikäihmisten hyvinvointia vapaaehtoistoiminnan avulla. Vapaaehtoistyötä voi tehdä monella eri tavalla, joten tarkoitus on myös tuoda näytille myös uusia vaihtoehtoja ja toimintatapoja vanhojen hyvien rinnalle. Lisäksi aiomme luoda lisää nostetta vapaaehtoistoiminnan ympärille ja innostaa uusia vapaaehtoisia lähtemään mukaan.
Hankealue koostuu 18 kunnasta Keski-Suomen alueella. Tänä syksynä vapaaehtoistoiminnan peruskurssi on tarjolla seitsemällä hankekunnalla: Kyyjärvi, Keuruu, Pihtipudas, Muurame, Petäjävesi, Viitasaari ja Konnevesi

Hykari -hanke järjestää Kyyjärvelle vapaaehtoistoiminnan peruskurssin 25.9.2022 klo 11.00-16.00 Kivirannassa yhteistyössä paikallisten vapaaehtoistoimijoiden kanssa. Tarkoituksena on mahdollistaa ikäihmisille hyvä arki, turvata hyvinvointia ja antaa tukea itsenäiseen elämään, niin normaali- kuin poikkeusaikoina. 
Koulutuksessa käydään lävitse vapaaehtoistoiminnan perusperiaatteet ja annetaan hyvät lähtövalmiudet mennä kokeilemaan erilaisia vapaaehtoistehtäviä ikääntyneiden parissa. Vapaaehtoistoiminta voi olla esimerkiksi kertaluonteista asiointiapua tai pitempiaikaista ystävätoimintaa. Mitä vain yhdessä keksitään! Miksi et lähtisi kokeilemaan olisiko vapaaehtoistoiminta sinun juttusi? Tehdään yhdessä hyvää!

Lisätietoa hankkeesta saat www.hykari.fi
Kurssille ilmoittautumiset jommalle kummalle 16.9 mennessä:

Eliisa Heiskanen
0405352529
eliisahe@kase.fi

Tuula Härkönen
0407251705
tuula.harkonen@kyyjarvi.fi

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset