Kyyjärven Yrittäjien syysmatka

Työ ja yrittäminen
Kyyjärven yrittäjät ry / Katriina Oinonen
Kyyjärven yrittäjäyhdistys ry
Katriina Oinonen

Kyyjärven Yrittäjien syysmatka

Kyyjärven yrittäjät pääsivät parin vuoden tauon jälkeen yhteiselle matkalle. Matkan kohden oli Iisalmi ja matkalle sinne poikettiin Vieremällä.

Vieremälä meitä oli vastassa kunnanjohtaja Mika Suomalainen ja Vieremän yrittäjien puheenjohtaja Esa Marin. Sitten pääsimme tutustumaan Ponssen tehtaaseen. Tehdaskäynnin lisäksi saimme kuulla Ponssen historiaa vuodesta 1970 ja sen perustajan Einari Vidgrenin toiminnasta.

Ponsselta matka jatkui Iisalmeen, jossa aluksi kävimme Olvimuseossa ja siellä oppaat kertoivat Olvin tarinan, joka oli alkanut jo 1878 ja miten se on jatkunut näihin päiviin saakka.

Sitten jatkoimme Genelec Oy:lle, joka on vuodesta 1978 valmistanut huippulaatuisia kaiuttimia. Aluksi tapasimme toimitusjohtaja Siamäk Naghianin ja sen jälkeen pääsimme tehtaaseen näkemään miten kaiuttimia valmistetaan ja lopuksi vielä kuulemaan niiden hienoa äänentoistoa.

Sitten olikin kohteena Runnin kylpylä ja saunomista ja ruokailua. Aamulla ennen matkaa takaisin kotiin, saimme vielä kuulla kylpylän historiaa, joka alkoi jo 1700-luvulla, kun ihmeitä tekevä ja parantava lähden löydettiin.

Kiitos matkalaisille mukavasta seurasta ja R. Uusisalolle hyvästä kyydistä!

Runnin kylpylän historiaa: https://spahotelrunni.fi/historia/
Genelecin tarina: https://www.genelec.fi/genelecin-tarina
Olvin tarina: https://www.olvi.fi/yhtio/olvin-tarina/

 

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset