Tule lipaskerääjäksi!

Vapaa-aika
06.09.2022
SPR / Kyyjärvi
Tanja Kyrönlahti
lipaskerääjä
Nälkäpäivän lipaskeräys järjestetään 22.-24.9.2022 ympäri Suomen. Tule mukaan, pukeudu punaiseen ja liity auttajiin!

Tule lipaskerääjäksi!

Osallistumisesi merkitsee paljon. Sinun avullasi voimme auttaa kaikkein heikoimpia.

Nälkäpäivä-keräys tunnetaan parhaiten vapaaehtoisista lipaskerääjistä punaisissa liiveissä ja heistä välittyvän auttamisen ja yhdessätekemisen ilon.

Miten pääsee lipaskerääjäksi? Tarvitset mukaasi kuvallisen henkilöllisyystodistuksen ja säähän sopivat vaatteet. Tämän lisäksi: Ilmoittaudu Viiville puh. 044 2043 141. Lipaskeräys tehdään perjantaina - lauantaina kauppakeskus Paletin edustalla. 

Kuka voi toimia lipaskerääjänä? Kuka tahansa voi tulla lipaskerääjäksi. Lipaskerääjän ei tarvitse olla Punaisen Ristin jäsen tai vapaaehtoinen vaan mukaan voivat tulla kaikki, jotka haluavat auttaa antamalla omaa aikaansa. Alaikäisten lasten mukana on oltava riittävästi aikuisia, jotka vastaavat lippaista ja lapsista. Myös harrasteryhmät, työporukat ja koululuokat voivat osallistua.

Mihin rahaa kerätään? Nälkäpäivänä kerätään rahaa Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Lahjoituksia ei sidota etukäteen tiettyyn kohteeseen. Siksi niitä voidaan käyttää nopeasti siellä, missä avun tarve on suurin.

Apua tarvitaan toistuvasti esimerkiksi luonnonkatastrofeissa; taifuunit, maanjäristykset, tulivuorenpurkaukset, rankkasateet, tulvat, kuivuus ja maanvyörymät ovat yleisiä ja aiheuttavat inhimillistä kärsimystä.

Luonnonkatastrofin jälkeen Punainen Risti jakaa perheille vesikanistereita, lämmintä ruokaa, pressuja ja hygieniapaketteja sekä tarvittaessa ensiapua ja psykososiaalista tukea. Punainen Risti on mukana myös valmiudessa ja ennakkovarautumisessa sekä jälleenrakennuksessa katastrofien jälkeen. 

Suomessa Nälkäpäivä-lahjoituksilla tuetaan vapaaehtoisten kouluttamista ja ylläpidetään valmiutta vastata erilaisiin kriiseihin tehokkaasti. Äkillisiä onnettomuus- ja häiriötilanteita ovat esimerkiksi tulipalot, tulvat ja suuronnettomuudet. Vapaaehtoisilla on usein tärkeä rooli ihmisten kohtaamisessa kokonaisvaltaisesti hädän hetkellä. 

Miten teen lahjoituksen nälkäpäivänä? Helpointa on lahjoittaa netissä

Maksutavat: suomalaiset verkkopankit, luottokortit Visa ja Master, MobilePay, Pivo ja Siirto.

MobilePay-lahjoitus

Lahjoita haluamasi summa MobilePayllä numeroon 10900

Tekstarilahjoitus

Lahjoita 20 € - lähetä tekstiviesti SPR20 numeroon 16499

Lahjoita 15 € - lähetä tekstiviesti SPR numeroon 16499

Lahjoita 10 € - lähetä tekstiviesti SPR10 numeroon 16499

Lahjoita 5 € - lähetä tekstiviesti SPR5 numeroon 16499

Tilitiedot Nälkäpäivä-lahjoitusta varten

Tili: OP FI52 5000 0120 4156 73. Saaja: Suomen Punainen Risti. Viite: 5173.

Nälkäpäivän yrityslahjoitus

Tee yrityslahjoitus netissä. Voit tilata laskun tai maksaa heti. Vähintään 500€ lahjoituksella yrityksesi saa linkin Nälkäpäivän viestintämateriaaleihin.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset