Syksyisiä hetkiä kirjojen parissa

Kulttuuri
Kyyjärven kunta
Tiina Honkonen
Satutunti.
Satutunti päiväkodin pihassa.
Satutunti.
Satutunnilla.
Satutunti.
Puolukkametsän tuntua satutunnilla.
Seiskat.
7. luokkalaiset lukemassa.
Kasit.
Lukupiiri 8. luokkalaisten kanssa.
Martat.
Anne-Mari Hautala kertoo Kyyjärven Martat ry:n kuulumisia.
Martat.
Jaana Honkanen kertoo Marttojen toiminnasta.
Tuula.
Tuula Härkönen lukee tekstejä.
Vinkkaus.
Tiina pitää kirjavinkkausta.

Syksyisiä hetkiä kirjojen parissa

Lukuisia lukuhetki -hankkeen kuulumisia.

Keväällä käynnistynyt Lukuisia lukuhetkiä -hanke on päässyt taas kesätauon jälkeen vauhtiin. Kyyjärveläisiä on innostettu kirjojen ihmeelliseen maailmaan monin erilaisin tavoin.

Lapsille on järjestetty jo kaksi satutuntia. Ensimmäinen satutunti vietettiin seikkailujen merkeissä päiväkodin pihassa ja toisella satutunnilla lähdettiin tarinan voimalla puolukkametsään.

Koululaisiakin on houkuteltu lukemaan. 3. – 6. luokkalaisille on järjestetty lukuhaaste, joka jatkuu toukokuulle asti. Olemme koostaneet kirjalistat, joista oppilaat valitsevat luettavaa ja eniten lukenut luokka palkitaan keväällä. Myös eniten lukenut oppilas saa palkinnon. Kilpailusta tulee varmasti kova ja jännitystä riittää!

7. luokkalaisten kanssa luemme kaikki samaa kirjaa, josta myös keskustelemme. Jos kaikki saavat kirjan luettua syyslomaan mennessä, on luvassa elokuvahetki kirjastossa. Elokuvan seuraksi on luvassa myös herkkuja, jos tarpeeksi moni lukee kirjan jatko-osan.

8. luokkalaisten kanssa luemme myös kaikki samaa kirjaa lukupiirinä. Heillekin on luvassa elokuvahetki, jos kaikki saavat kirjan luettua ennen syyslomaa. Ja jälleen tarjotaan myös herkkuja, jos tarpeeksi moni ehtii lukea toisenkin kirjan.

Koulun ja päiväkodin lisäksi olemme tehneet yhteistyötä myös Kyyjärven Martat ry: n ja Karstulan kansalaisopiston Kyyjärvellä kokoontuvan lukupiirin kanssa. Järjestimme yhteisen käsityöillan kirjastossa. Martat kertoivat toiminnastaan, Härkösen Tuula luki erilaisia tekstejä sekä kertoi lukupiiristä ja minä pidin kirjavinkkauksen. Samalla nautittiin Marttojen järjestämistä kahvitteluista ja tehtiin käsitöitä. Oli mukava ilta!

Eikö kuulostakin mukavalle? Kirjastossa ainakin riittää jännitystä ja innostusta! Monenlaisia uusia juttujakin on vireillä, joten seurailkaa ilmoittelua. Tässä kuitenkin jo muistutan, että tiistaina 11.10. klo 18 saamme kirjaiijavieraaksi Jari Kuusen. Tervetuloa paikalle!

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset